Araştırmalar, tam yağlı peynir ve az yağlı peynirleri başka seçeneklerle değiştirerek daha sağlıklı kalabileceğinizi söylüyor. Sodyum alımını azaltmak ile ilgileniyorsanız beyaz peynir ve sert peynirlerden kaçınmanızda fayda var. Gelin öyleyse fazla peynir tüketmenin zararlarına bir bakalım.
CİLDİNİZİ İYİLEŞTİRİR
Peynirinizi ve süt ürünlerinizi azaltmak, hem cilt tonunuz hem de doku üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir. Bunun nedeni, süt ürünlerinin aşırı yağ üretimi ile bağlantılı olmasıdır. Bir Dahiliye Uzmanı, Peynirin kesilmesi cilt tonunun iyileştirilmesine yardımcı olabilir, çünkü peynir sivilcelere veya tıkanmış gözeneklere neden olabilecek aşırı sebum üretimine katkıda bulunabileceğini söylüyor.
BAŞ AĞRISI VE MİGREN
Peynirin kesilmesi, peynirde bulunan tiraminin etkilerinin neden olduğu baş ağrılarını ve migreni azaltıyor. Tiramin, bitkilerde ve hayvansal ürünlerde doğal olarak oluşan bir bileşiktir. Araştırmalara göre vücuttaki yüksek miktarda tiramin insanlarda baş ağrısı ve migreni tetikleyebiliyor.
KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR
Peynir ve genel olarak süt ürünleri tüketiminizi azaltmak, kanser riskinizi düşürmenize yardımcı olabilir. Bunun nedeni, daha az peynir yiyerek, sütte bulunan ve hastalıkla bağlantılı olabilecek bir protein olan daha az kazein alıyor olmanızdır. Eğer fazla peynir tüketirseniz kanser riskinizi artırabilirsiniz.
VÜCUDUNUZDAKİ İLTİHABI AZALACAK
Araştırmalar, peynir ve süt ürünlerinin vücutta iltihaplanmaya neden olabilecek birçok katkı maddesi, koruyucu ve hormon içerdiğine dikkat çekiyor. Aynı zamanda süt ürünlerinin kalitesinin yirmi yıl öncesine göre çok fazla değişikliğe uğradığını söylüyor. Bu durumda çoğu kişiyi etkiliyor. Uzmanlar, doğal yapım peynir yemenizi, işlenmiş olmamasına dikkat etmenizi söylüyor.