Türk kahvesinin içerisine tarçın ekleyerek tüketmek hem kahveyi daha lezzetli bir hale getirir hem de fazla kilolardan kurtulmayı sağlar. Hem Türk kahvesinin hem de tarçının metabolizmayı hızlandıran etkileri bulunur. İkisinin bir arada tüketilmesi ise bu etkiyi daha da güçlendirir. Türk kahvesi, kilo vermeye yardımcı olan tarçınla bir araya gelerek adeta yağları cayır cayır yakar.
Tarçınlı Türk kahvesini sabahları içmek; metabolizmayı hızlandırır, bağırsakların çalışmasını sağlayarak yağ yakımı kolay bir hale getirir. Kan şekerinin dengelenmesini sağlayarak diyabeti önler. Tarçınlı Türk kahvesi içmek, migren ağrılarını engeller. Zihindeki yorgunluğun geçmesine yardımcı olur. Tarçınlı Türk kahvesi, tokluk hissi oluşturarak gün içerisinde aniden gelişen açlık hissinin önüne geçilmesini sağlar.
Tarçın; kan şekerini dengeleyerek tatlı krizlerinin ve açlık hissini engeller. Böylece kolay bir biçimde kilo vermeye yardımcı olur.
Tarçın, kaygı ile stres düzeyinin azalmasına yardımcı olarak ruh halini iyi bir hale getirir. Sindirim sisteminin düzenlenmesini sağlar bu sayede şişkinlik, gaz ve hazımsızlık problemlerinin azalmasına destek olur. Tarçın; şekeri düşürerek kan şekeri seviyesini kontrol altında tutar. Böylece vücutta yağ depolamasının azalmasına ve kilo kaybının hızlı bir şekilde gerçekleşmesinde etkili olur.
Türk kahvesinin içerisindeki kafein, mutluluk hormonu olarak da bilinen dopamin ve serotonin gibi hormonlarını salınmasını arttırır böylece duygusal olarak iyi hissetmeye yardımcı olur.
TARÇINLI TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR?
Bir cezvenin içerisine 1 bardak içme suyu doldurun. Ardından 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi ve 1 çay kaşığı tarçın ilave ederek pişirin. Kahve köpürdükten sonra ocaktan alarak fincana aktarabilirsiniz.
TÜRK KAHVESİNİN FAYDALARI
Türk kahvesi; bilişsel işlevleri iyileştirir, hafızanın güçlenmesine destek olur.
Parkinson, Alzheimer ve depresyon gibi ruhsal hastalıklara karşı iyi gelir.
Türk kahvesinin içinde bulunan kafein, kana karışıp beyne ulaşır. Böylece beyinde uykuya neden olan nöronlar bloke edilerek uykulu olma durumunu ortadan kaldırır ve enerjinin yükselmesini sağlar.
Diyabet ile kalp hastalıklarına karşı korumaya destek olur.
Karaciğer sirozu ve depresyonun riskinin azalmasına yardımcı olabilir.
İçeriğinde yer alan antioksidan sayesinde vücudu ve cildi hastalıklardan korur böylece yaşlanmayı geciktirir.
Selülit probleminin giderilmesine yardımcı olur.
TARÇININ FAYDALARI
Tarçının içerisindeki antioksidanlar, vücutta serbest radikallerin oluşmasını engelleyerek hücrelerin oksidatif hasara karşı korunmasını sağlar. Böylece kanser çeşitlerine karşı koruma sağlayabilir.
Antioksidan oranı sayesinde enfeksiyon hastalıklarına karşı korunmaya yardımcı olur, stresin azaltılmasına katkı sağlar.
İçeriğindeki biyoaktif bileşenler; virüs, bakteri, parazit ve mantarlardan kaynaklı meydana gelen enfeksiyonlarla savaşır.
Kan şekerinin düşmesine yardımcı olarak diyabetle mücadele eder. Diyabet hastası olan kişilerin kan şekerlerinin dengelenmesine destek olur. Diyabet hastası olmayanlarda ise insülin direncinin gelişmesini engeller.
UYARI: Türk kahvesi tüketmek; içerisindeki kafeinden kaynaklı hamile ve emziren anneler için olumsuz etkilere yol açabilir, tüketmeden önce mutlaka doktora danışmaları gerekir. Hassasiyeti ve alerjisi olan kişilerin tüketmesi tavsiye edilmez.