Dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz ve kolaylıkla seçimini yapabileceğiniz besinler ile birlikte tamamen sağlıklı bir yaşam tarzına adım atmanız oldukça kolay. İşte o ipuçlarından bazıları.
BİR SONRAKİ SMOOTHİE KARIŞIMINA FASULYE EKLEYİN
"Fasulye" ve "smoothie" aynı cümlede nadiren bir araya gelebileceğini düşünebilirsiniz. Fakat hem lezzeti hem de elde edilen sonuçların inanılmaz olduğunu belirtmemiz gerek. Smoothieler ile kendinizi şımartırken aynı zamanda karışıma fasulye eklemek, beslenmenizi birçok makro besinle dengeleyebilmenize olanak tanıyor. Muazzam bir protein kaynağı olarak bilinen fasulye, vücudunuzu basit bir şekilde geliştirmek için en kolay yollardan biri.
FISTIK EZMESİNİ FARKLI TOHUMLARLA KARIŞTIRIN
Sizi doyuran ve sağlıklı bir şekilde tatmin eden bir kahvaltı bulmak zor olabilir, fakat fıstık ezmesine ekleyeceğiniz birkaç detay ile besleyeciliğini artırabilirsiniz. Her zamanki kavanoz fıstık ezmesini alın ve keten tohumu, chia gibi farklı istediğiniz farklı tohumlarla karıştırın. Bir sonraki fıstık ezmeli atıştırmalıklarınız her zamanki gibi lezzetli olmasının yanı sıra aynı zamanda protein, vitamin ve mineral açısından çok daha sağlıklı hale gelecektir.
BİTKİ ÇAYINIZI KAPAKLI BİR DEMLİKTE BEKLETİN
Bitki çaylarınızı demlerken kupa içerisinde ağzı açık bekletmek yerine kapaklı bir demlikte demlenmesini sağlamak çok daha sağlıklı bir seçenek. Bitkilerde bulunan uçucu yağların ağzı açıkken daha fazla kayba uğraması nedeniyle birçok yararlı özelliği ortadan kalkabilir. Bu nedenle bunun için ayıracağınız bir demlik, bitkilerden maksimum faydayı almanızı sağlar.
KARPUZ ÇEKİRDEKLERİNİ ATMAYIN
Karpuzun kendisi oldukça lezzetli ve ferahlatıcı bir meyve olmasının yanı sıra çekirdekleri de oldukça sağlıklı bir içeriğe sahip. Protein ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayabilecek bu çekirdekler, bir kapta 30 gramdan fazla protein bulunduruyor ve yüksek oranda life sahip. Üstelik bu çekirdekleri isterseniz hemen isterseniz kuruttuktan sonra tüketebilirsiniz.
HAVUCU BÜTÜN OLARAK PİŞİRİN
Havuç, beta karoten, lif, K1 vitamini, potasyum ve antioksidan açısından oldukça zengin bir besin. Üstelik gevrek, lezzetli ve oldukça besleyicidir. Dahası, karoten antioksidanlarının kanser riskinin azalmasıyla bağlantılı olması sayesinde beslenme düzeninde oldukça önemli bir rol üstleniyor. Buradaki püf noktası ise havucun bütün olarak pişirilmesi. Pişirmeden önce doğranmış havuçlara göre tüm olarak pişirilmiş havuçlar, kanserle savaşan bir bileşik olan falcarinolu %25 daha fazla içeriyor.
TAHILLARI YEŞİL ÇAYDA PİŞİRİN
Pirinç ve diğer tahıllar suda pişirildiğinde en iyi sonuçlara ulaşabilirsiniz. Ancak sizin için daha da iyi bir seçeneğimiz var. İşte zengin lezzet katmanın ve tahılları daha sağlıklı hale getirmenin basit ve yenilikçi bir yolu. Yeşil çay ile yemek pişirmek, tahıllarınızı birçok antioksidanla zenginleştirecek, zihinsel uyanıklığı artıracak, sindirim semptomlarını hafifletecek ve kilo vermeyi teşvik edecektir. Bu nedenle, tahıllarınızı pişirmenin en iyi yollarından biri olabilir.
SARIMSAKLARI DOĞRADIKTAN SONRA DİNLENDİRİN
Sarımsak, her mutfak için vazgeçilmez bir ürün. Yiyeceklere hayat veren bir lezzet olarak hemen her yemeğin lezzetini iki katına çıkarıyor. Aynı zamanda sarımsak, bizi çeşitli virüslerden ve soğuk algınlığından koruyan içeriği ile sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezlerinden. Bir dahaki sefere sarımsağı bir yemek için doğradığınızda 5 dakika dinlendirin. Bu, bitkinin kanserle savaşan bileşikler, antioksidanlar ve C vitamini gibi güçlü tıbbi niteliklerini en üst düzeye çıkaracaktır.
KONSERVE DOMATESLERİ BESLENMENİZE DAHİL EDİN
Yediğimiz yemeklerin vitamin ve mineral açısından zengin olmasını isteriz ve domatesler tüm bunların inanılmaz bir kaynağıdır. Taze domatesler yüksek oranda vitamin ve mineral içermesinin yanında işlenmiş domatesleri de en iyi seçimlerden biri olarak değerlendirebilirsiniz. İlk olarak, işlenmiş domatesler olgun, kırmızı ve yeterince besleyici oldukları noktada hasat edilir. Konsantre olarak sunulması, işlenmiş domatesleri bilinen en zengin likopen kaynağı haline getirecektir.