Bebeklerin, günlük yaşamlarında hareket imkanı kısıtlı olduğu düşünülse de aslında beklemediğiniz noktalarda sorunlara neden olabilir. Bu nedenle bebeğiniz büyürken onları nasıl güvende tutabileceğiniz konusunda dikkat etmeniz gereken birkaç ayrıntı bulunuyor. İşte o yöntemler…
BEŞİĞİNE GEREKSİZ ŞEYLERİ KOYMAYIN
"Hareket bile edemeyen küçük bir bebek."
Bebeğinizin beşiğinde ne bulunduğu konusunda daha dikkatli olmanız gerekiyor. O nedenle bu cümleyi dikkate almamanız çok daha doğru bir karar. Kesinlikle ekstra yastık veya battaniyeyi bebeğinizin yatağında bekletmeyin. Nefessiz kalma gibi sorunlara neden olabilecek olan bu tekstil ürünleri, aynı zamanda bebeğinizin yatakta rahat edememesine neden olacaktır.
DOĞRU OYUNCAK İÇİN TUVALET KAĞIDI RULOSU TESTİ
3 yaş altı çocuklar için boğulma tehlikesi taşıyan oyuncaklar, uyarılarla satışa sunulsa da yine de kendi çocuğunuz için emin olmak için tuvalet rulosu testi uygulayabilirsiniz. Aldığınız oyuncağın tuvalet rulosunun iç kısmına sığdığını görüyorsanız, çocuğunuzun oyuncak alternatifleri arasında bulundurmamanız daha iyi olacaktır. Daha büyükse daha güvenlidir.
HER DAİM GÖZETİM ALTINDA TUTUN
Bebeğiniz uyuduktan sonra onu tamamen tek bırakmak, olabilecek kötü sürprizlere karşı hem bebeği hem sizi savunmasız hale getirebilir. Bu nedenle bebeğiniz uyuduğunda odadan çıkarken video veya ses kaydı alan bir cihazı odada bırakmak, herkes için daha güvenli bir tercih olacaktır.
HER KÖŞEYİ UYGUN HALE GETİRİN
Bebek doğmadan önce birçok noktayı güvenli hale getirmek, işlerinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Sivri köşelere daha kavisli hale getirecek aparatlar kullanmak veya çocuk kilitleri edinmek, prizler için priz kapatıcı gibi aparatlar elde etmek her alanı daha güvenli hale getirir. Böylece çocuğunuz evde hem kendini güvende hem de özgür hissedebilir.
KATI GIDAYA GEÇİŞ SÜRECİNE DİKKAT
Bebeklerde 6 aydan itibaren yavaş yavaş katı gıdaya başlangıç serüveni çok heyecanlı hissettirse de bu duruma kontrol altında başlamak oldukça önemlidir. Süt, yumurta gibi birçok gıda alerjik reaksiyonlar ortaya çıkarabilir. Bu nedenle her seferinde bir malzeme deneyerek bebeğinizin alerjik reaksiyonlarını daha kolay kontrol altına alabilirsiniz.
YEMEK ISITIRKEN DİKKAT
Bebeğinizin sütünü veya mamasını ısıtırken mikrodalga gibi ani ısıtıcılar kullanmak yerine daha kontrollü bir şekilde kullanabileceğiniz sıcak suyu tercih edebilirsiniz. Bu sayede ideal sıcaklığa çok daha güvenli şekilde ulaşarak bebeğinizi rahatsız edecek ağız yanma sorunu ile karşılaşmazsınız.
GÜVENLİ YOLCULUK İÇİN TÜM AYRINTILARI DEĞERLENDİRİN
Her şart altında araba kullanırken telefon kullanmamak önemli bir güvenlik önlemi olsa da arabada bebeğiniz varken bu çok daha riskli hale geliyor. Bir diğer güvenlik önlemi ise araba koltuğu. Araba koltuğu kullanmak çocuğunuzun araba içerisinde daha risksiz bir yolculuk yapmasını sağlıyor. Fakat asıl önemli nokta, araba koltuğunun doğru bir şekilde kurulmuş olması.
UYKU SAATLERİNİZİ BEBEĞİNİZLE BİRLİKTE DÜZENLEYİN
Yeni anneler, özellikle de ilk kez anne olan anneler, uykusuzluk ile karşı karşıyadır. Küçük bir varlığa anne olma deneyimi yorucudur ve ağır vakalarda doğum sonrası depresyona yol açabilir. Tüm bu kötü deneyimleri yaşamamak için açık ve basit bir kural, bebeğiniz uyurken kestirmektir. Bu şekilde, kendinizi daha dinlenmiş hissederek bebeğinizle daha sağlıklı şekilde ilgilenebilirsiniz.