Apple Watch ekranı hayata açılan bildirimlerin penceresi oldu. Gelen aramalardan mesajlara, banka ve finans uygulamalarından spor asistanına kadar her şeye bileğimizdeki Apple Watch ekranından ulaşmaya başladık. Sırt çantam olmadan sokağa çıktığım az zaman vardır. Hatta sırt çantamı almadığım zaman bile oturduğum yerden kalkarken şöyle etrafı kolaçan ediyorum. Sonra çantamı almadığımı hatırlıyorum. Bir süredir kullandığım Apple Watch deneyiminin çantadan telefonu daha az çıkarmama sebep olduğunu gördüm. Bildirimler ekranı diyeceğimiz Apple Watch, hayatımızı yönlendiren küçük bir asistan. Yerimizde fazla oturduğumuzda ayağa kalkmamız için uyaran, telefonu çantaya atsak da temel ihtiyaçlara yanıt veren bir cihaz.
iPHONE ÇIRAĞI WATCH
Apple Watch minimum 350 dolardan satılsa da tek başına kullanılan bir ürün değil. iPhone üzerinden akan bildirimleri üstümüzde zahmetsizce taşıdığımız bir cihazın ekranına taşımak. İşte bu yüzden Apple, mağazaya gittiğinizde Apple Watch uygulamaları kurulumu tamamlanmadan kutu satışı yapmak istemiyor. Yani ürünün tavsiye oranını artırmak için Apple Store içinde kurulum yapılması isteniyor. Sırf bu yüzden yaklaşık 3.5 aydır sadece online sipariş alınıyordu. Türkiye'de henüz resmi satışa başlamadı. Ancak artık e-ticaret siteleri ürünün satışına başladı.
BANKALAR ŞUBE AÇTI
Bildirimler Apple Watch ekranına doğrudan düşmeye başladıkça telefon ekranını daha az kontrol eder hale geliyorsunuz. Ancak bildirimler sizi rahatsız edince seçim yapmak zorunda kalıyorsunuz. Yani ihtiyaç duyduğunuz bildirimler yaşıyor duymadıklarınız yaşamıyor. Üstelik bu konuda fazla zamanınız yok bir hafta içinde hayatta kalan uygulamalar belli oluyor. Apple Watch mart ayında tanıtıldığında Türk bankaları her sektörden önce uygulamaları duyurdu. Apple Watch uygulaması konusunda küresel rakiplerinden bile önce davrandı. Ürünün duyurulduğu 2014'ün eylül ayından bu yana boş durmadıklarını gösterdiler. Bankalar ilk uygulamaları duyurdukları gibi hayata geçiren de oldu. Banka uygulamaları işlem yapmaktan çok, genelde bildirim ve bilgi servislerine kolay ulaşmayı hedefliyor. Sonuçta büyük ekran üstünden işlem yapma rahatlığı olmadığından çoğunlukla bilgi amaçlı kullanılıyor. Ancak ATM'den para çekmekten tutun bakiye bilgisi öğrenmeye kadar ne isterseniz Apple Watch yapabiliyor.
ŞARJI VE İKİ TUŞU
Apple Watch iPad ve iPhone'da olduğu gibi sezgisel bir kullanım alışkanlığı yaratmıyor. Cihazdan daha çok faydalanmak için destek almak daha önemli. Yoksa saat ekranından başka bir şeye bakamazsınız. Apple Watch ekranının sağ yanında iki farklı tuş var. Üstteki döner çarka uzun basınca Siri aktif hale geliyor. Ayrıca ana uygulama ekranının açılması ve uygulamalar arasında tercih yapmanızı sağlıyor. Küçük tuş ise kişi listesine ulaşmanızı sağlıyor. Her akıllı saat ve bileklikte en önemli sorunların başında şarj geliyor. Apple Watch kullanırken de şarj sorunu karşımıza çıkıyor. Kullanmadığınız zamanlarda pil korumasına alabiliyorsunuz.
3 MODEL 2 FARKLI EKRAN
Apple Watch 42 ve 38 mm büyüklüğünde iki farklı ekran modeline sahip. Ancak büyük ekranlı yani 42 mm olan daha çok talep gördüğünden mağazalarda bulmak zor. Genelde 38 mm küçük ekranlı modeller bulunuyor. Apple Watch Sport, Apple Watch ve Apple Watch Editon olmak üzere üç farklı modeli var. Her üçünün de menüleri aynı. Üç modelin farkı kullanılan malzemeler, farklı kayış, renk ve fiyat seçeneğinde ortaya çıkıyor.
TÜRKİYE'DE YOK MAĞAZADA ARTIK VAR
Yaz aylarının en çekici teknoloji ürünlerinin başında Apple Watch geliyor. Sadece "akıllı saat" tanımlaması yeterli değil. Apple Watch'ın en tutkuyla kullanılan Apple ürünü olduğunu söyleyebiliriz. iPad veya iPhone için Apple Watch satışları geçtiğimiz haftaya kadar tamamen online sipariş üzerinden yapılıyordu. En kişisel Apple ürünü olarak tanıtıldığında kimse pek anlam verememişti. "En kişisel ürün" sözünün anlamını pek çok kişi tam anlayamadı. Aslında hayatımızın içindeki uygulamaların giriş kapısı.
NEDEN ALINIR?
Spor yaparken sizi dürten bir asistan kazanmak için alınır.
Telefonu çantadan daha az çıkarmak önemli.
Sürekli elinizde taşırken düşürme riskini azaltıyorsunuz.
Bildirimleri telefon yerine kolunuzdaki saatte görmek daha kolay.
EKSİKLERİ NEDİR?
Pil standart koşullarda 2 günü nadiren aşıyor.
Bir şarjınız daha oldu! Hayırlı olsun!
iPad ve iPhone gibi sezgisel bir menüsü yok.
Telefondaki tüm uygulamaları kullanırsanız başınız derde girer.
SAATE BAKMAYI UNUTMAK!
Ekranı bile olmayan akıllı bileklik kullandığım zaman istemeden de olsa saate bakma refleksi gösteriyordum. Apple Watch kolunuzu her kaldırdığınızda saati aktif hale getiriyor. Yine bildirimler geldiğinde sesli ve hafif titreşimli uyarıyor.