Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Uzun yaşayanlar spor salonuna gitmiyor

Sardunya'nın Barbagia bölgesi, Ege'nin şirin adası Ikaria, Kosta Rika'daki Nicoya Yarım Adası, Kaliforniya'daki Loma Linda bölgesi ve Japonya'da Okinawa... İnsanların en uzun süre yaşadıkları (genelde 100 yaşına kadar sağlıklı bir şekilde yaşıyorlar) bu beş bölge, Blue Zones (Mavi Bölgeler) olarak anılıyor. Blue Zones ile ilgili birçok araştırma yapıldı. Bu bölgelerin insanları genelde sebze, meyve ve balıkla besleniyorlar, stresten uzak bir şekilde kalabalık aile olmanın mutluluğunu yaşıyorlar.
World Economic Forum'un yayımladığı son araştırmaya göre;
Blue Zones sakinleri spor salonlarına da gitmiyor.
Hayatın günlük koşuşturması içerisinde olmaları onlara yetiyor. İşlerini kendileri yapıyorlar, bakıcı, temizlikçi tutmuyorlar. Eve yemek siparişinde bulunmuyorlar, bahçe ile uğraşıyorlar, balık tutuyorlar, bir yerden bir yere yürüyerek ya da bisikletle gidiyorlar. Özetle; TV ya da bilgisayar başında pinekleyip, pizza sipariş edip sonra da spor salonlarında deli danalar gibi koşmaya, ağırlık kaldırmaya hiç gerek yok. İşin sırrı harekette!
Kendimize sürekli hareket halinde olduğumuz bir hayat kurmamız gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA