Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Oyunu görün, uyanın artık!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, suikasta kurban giden Rusya'nın Ankara büyükelçisi Andrey Karlov'un Rus uçağının düşürülmesi sonrası yedi ayda süren normalleşme sürecindeki çabalarından övgüyle söz etti ve "Türk-Rus ilişkilerindeki krizin aşılması için elinden gelen her şeyi yaptı" dedi.
Bu çok önemli bir açıklama. Son dönemde Türkiye'nin Batılı büyükelçilerle arası pek iyi değil. Batılı birçok büyükelçi, Türkiye'yi zor duruma düşürecek, kriz çıkaracak hamleler yapıyorlar.
Halbuki büyükelçiler; krizleri çözmek, ülkeler arasında ilişkileri iyi tutmak için var. Meğer Karlov büyük adammış, en zor günlerimizde Rusya ile Türkiye'nin barışması için elinden geleni yapmış. Ve belki de suikasta kurban gitmesinin nedenlerinden biri de uçak krizini atlatmamıza yardımcı olması.
'Üst akıl' böyle Türkiye'ye faydalı adamları sevmez!
Önce Rus savaş uçağını düşürdüler, krizi zor atlattık; sonra darbeyi denediler olmadı. Üst akıl ve onun emrindeki FETÖ, Türkiye ile Rusya'yı birbirine düşürmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. DAEŞ ve PKK ise bu zincirin en kanlı, en zalim halkası!

3. DÜNYA SAVAŞI!
Halep'in düşmesi ile Suriye'de kartların yeniden dağıtılması, Türk birliklerinin Suriye'de tampon bölge oluştururken ABD destekli PYD ile karşı karşı gelmesi, ülkemizde hızla tırmanan terör saldırıları, İran ve Rusya ile tam masaya oturacakken Karlov'un suikasta kurban gitmesi vs. Farkında mısınız;
Batı basını, Türkiye ve ekseninde yaşananları, '3.
Dünya Savaşı çıkabilir' boyutunda ele alıyor.
İngiliz The Gurdian gazetesi bile Karlov suikastı ile I. Dünya Savaşı'nı tetikleyen Avusturya- Macaristan İmparatorluğu'nun veliahtı Arşidük Franz Ferdinand'ın öldürülmesiyle paralellikler kuruyor.
Birçok kriz atlattık, darbelerden geçtik, yıllardır terör saldırılarına maruz kalıyoruz ama Türkiye üzerinde hiç bu kadar korkutucu senaryolar üretilmemişti.
Tarihimizin en kaotik günlerinden geçerken 'içimizdeki İrlandalılar' her terör saldırısında hükümeti suçlarken, biz birbirimizi yerken, Türkiye uçuruma sürükleniyor.
Bakın Berlin'de; bir TIR, Noel pazarına girerek en az 12 kişinin ölümüne ve 48 kişinin yaralanmasına yol açıyor, sosyal medyada ceset fotoğrafı paylaşan yok, 'Bu Merkel'in işi' diyen Alman yok.
'Üst akıl' ve onun maşası FETÖ; DAEŞ ve PKK, Türkiye'yi büyük savaşa sürüklemek için adım adım hareket ediyor. Uyanın artık!
Kürt, Türk, Kemalist, İslamcı vs. hangi siyasi düşünceden ve kimlikten olursanız olun; AK Parti'den nefret etseniz de gün birlik olma günüdür.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA