Bezelyenin bir özelliği de kolayca dondurulup uzun süre saklanabilmesi. Zamanında toplanıp usulünce dondurulmuş bezelyeler evlerinin bahçesinde bu sebzeyi yetiştirebilme olanağı bulunmayan kentliler için bir teselli niteliğinde. Zira ayıklanır ayıklanmaz hemen dondurulan bezelye tanelerinin olgunlaşma süreci durdurulmuş, lezzeti ise büyük ölçüde korunmuş oluyor. 1920'lerde gelişmeye başlayan dondurulmuş gıda endüstrisinin ilk malzemeleri arasında bezelyenin de bulunuşu boşuna değil. Bu sayede bezelye bugün de bütün bir yıl sofralarımızdan eksik olmuyor. Gelelim masala; eğer ben Andersen olsaydım, prensesin yatağının altına bezelye tanesi koyacağıma, ona taptaze, dalından koparılır koparılmaz ayıklanıp pişirilmiş, dereotlu, kuzu etli araka bezelye yemeği, yanında da mis gibi tereyağlı pilav ikram ederdim. Prens ile evlenmeye layık soylu bir kız olduğu ise bu yemeğe hakkını verdiği takdirde ortaya çıkardı.