Müthiş ama gerçekten müthiş bir şov vardı sahnede.. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kolbastı ekibi bizim için özel hazırlanmış bir gösteri sunuyorlardı.
Biz dediğim, Nebil, Sunay ve ben.. Yaşamdan Dakikalar ekibi.. Haşo son zamanlarda "Yalnızlar"ı yaşıyor ve "Yalnızlar"ı yazıyor ya.. Kalabalıklardan kaçma halinde. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin salonu ise, merdivenlere kadar tıklım tıklım dolu.. Balkonun en arka sıraları dahil..
Ben baştan "Bizi dinlemeye gelmişler" diye sevinmiştim. Sohbet uzayıp kimseler yerinden kalkmayınca iyice kasılmıştım içten içten.. Ama, bize sürpriz olsun diye hazırlanan bu "Hoptek" şovunu izleyince herkesin ilerleyen saate rağmen niye ordan ayrılmadığını anladım..
Ben bu ekiple geçen sene Maçka Festivali'nde tanışmıştım. Biz Maçka'ya vardığımızda kasaba meydanındaki Yerel Sanatçılar konseri başlamıştı. Sahnede bir Maçkalı usta horon çalıyordu, kemençesiyle ve sahne önünde bir yığın genç dans ediyordu. Hani müzikle coşar, fırlarsınız ya.. Öylesi.. Ama bu gençler bir başka oynuyorlardı. Sanki bir şovdu yaptıkları.. Sonra öğrendim ki öyleymiş. Bunlar KTÜ Kolbastı ekibinin gençleriymiş. Yardımcı Doçent Engin Erşen yönetiminde hazırlanırlarmış aylardır..
İşte o ekibi, bu defa özel kostümleri o özel koreografileri içinde ilk defa izleme fırsatı bulduk.. Harikaydılar.. Her dansları ayrı bir öykü anlatıyor, gençler gözle izlemenin zor olduğu bir hız içinde müthiş dans ediyorlardı.. Doyamadık, doyamadık..
Bitmeyen alkışlar arasında Engin Hocaya sarıldığımda "Bu ekibi 60 kişiye çıkar, dünya turu yapsınlar. Anadolu Ateşi gibi dünyayı fethetsinler" dedim.. Bana sorarsanız, Mustafa Erdoğan elini çabuk tutmalı. Engin Hoca ile işbirliği yapıp, Hoptek'i gösterilerine eklemeli.
Engin Hoca'ya "Bir de rekor deneyecektiniz ne oldu" dedim.. Guinness Rekorlar Kitabına girmek üzere, dakikada en çok adım atan dans gurubu denemesi için hazırlığa başlamışlardı geçen yıl..
"Bazı sebeplerle geciktik, ama o kitaba gireceğiz" dedi, Hoca..