USTA'YA başarısının sırrını sormuşlar. İki kelime demiş; " Doğru kararlar. " Sürekli doğru kararları nasıl alabildiğini sormuşlar. Tek kelime demiş; " Tecrübe. " "Tecrübe denen şeyin sırrı nedir" diye sormuşlar. Usta, "İki kelime" demiş; " Yanlış Kararlar." Ceren " Her seçiş bir vazgeçiştir " diyor bir şiirinin başlığında ve yaşamda yaşanan her deneyimin sarmal seçimler zinciri olduğunun acımasız çivisini çakıyor. Nerde diyor?
Şizofren Dakikalar adlı ilk kitabında. Kim bu Ceren? Ve bize ne dediklerinden? Basketbol köşemizde ne işi var Ceren'in? Var çünküüü Ceren Ateş bizden biri. Yakın geçmişin kız basketbol milli takım oyuncusu ve şimdi otuzdan fazla oyuncunun menajeri. Vampirella sizin anlayacağınız. (Federasyon Başkanı oyuncu menajerlerine tüm dünyanın tersine negatif bakar ve onları simsar kabul eder ya hani ondan.) Yirmili yaşlarının sonuna yaklaşmış Ceren, duygu dünyasının karmaşasını yansıtmış kitabına. Nasıl bir dolup taşmışlık ve yoğunluk inanamazsınız.
Hissetmeler nefis, akışkan ve duru bir dille, bir batında okunacak halde sunulmuş. Ben ki "herkesin yaşanmışlığı kendine bana ne elalemin duygu dünyasından" der bu türe burun büker ve elime bile almam ama, bir türlü bırakamadım Ceren'in 'Şizofren Dakikalar'ını.
Ayrıca "Yirmili yaşların yaşanmışlığından ne olur" da derdim genelde.. Ceren'in yaşadıkları, belki de çok klasik ve her genç kızın başına mutlaka gelir türden ama onları anlatış, yorumlayış biçimi insanı sarıyor.
Gazeteciliğe bulaşmışlıktan olsa gerek şiirlerinin içeriğini başlıklara taşımış ve daha onlardan tav oluyorsunuz, Hiç oldu mu?.. Adını sen koy... Sözlerim anlayana... Sessizlikte sensizlik var... Gitmeler sana kalsın...
Böylesi damardan ama nonarabesk daha çok şiir yazdıracaktır hayat ona mutlaka.... Hele mesela Jeanne Moreau gibi yaşanmışlık doluluğuna ulaşırken kimseler tutamaz onu... "Basketbole bulaşan er geç bahtiyar olur"un çok güzel bir yeni nesil cevheri Ceren yolu açık olsun...