Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kültür Bakanı?na açık soru!..

KÜLTÜR Bakanı Erkan Mumcu, sevdiğimiz, inandığımız, ümit bağladığımız siyaset ve devlet adamlarından.. İşte tam da bu sebeble, kafamızdaki bizi fevkalade rahatsız eden konuyu yazmadan önce, resmen ve alenen kendisine sormayı uygun bulduk.. Yanıtı, yazılı istiyoruz ki, daha sonra, yanlış anlaşılma falan gibi ifadeler olmasın..
1.Özel Tiyatrolara Kültür Bakanlığı yardımı bütçesi bu yıl kaç Türk Lirası'dır, bunun ne kadarı dağıtılmıştır?.
2.Özel Tiyatrolara bakanlık yardım miktarını belirleyen kurulun üyeleri kimlerdir, görevleri nelerdir?. Kamu dışından heyete üye olanlar, hangi nitelikleri ile seçilmişlerdir?. Toplantılara katılmayan, karar alınmadan terk eden üyeler var mıdır?.
3.Özel tiyatrolara yapılan yardımı gösteren tam bir listeyi yollar mısınız?. Bu listede yer alan her tiyatro ve ona ayrılan yardımın gerekçelerini ayrı ayrı yazar mısınız?. Tiyatrolara yapılan farklı yardımların temel kıstasları nelerdir?.
4.Bir hata yapıldığı sonucuna varılırsa, mevzuat ve bütçe düzeltmeler yapmaya uygun mudur?.
Sayın Mumcu, Yanıtın uzun, ayrıntılı olması dileğim.. Özellikle hangi tiyatroya ne yardım yapıldı ise, belirlenen miktarın gerekçelerini, açık ve net öğrenmek istiyorum. Birine az, ötekine fazla verilmesinin sebebini bilmek istiyorum. Kendi görüşlerimi bakanlıktan yanıt aldıktan sonra yazacağım..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA