Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli?den Abuzittin?e mektuplar

Abuzittinciğim, Gürültüsüz patırtısız, sakin bi yerde tatil geçirmek istiyorsan Kaş'a gideceksin kardeşim.. Gerçi yol biraz uzun ama Kaş'a varıp da tepeden şöyle bi manzaraya baktığında yorgunluğun gidiveriyor.. Yeşilin her tonuyla mavinin her tonu birbirine karışmış.. Pırıl pırıl deniz.. Dantel gibi koylar. Sabah pencereyi açtığında kuş cıvıltılarıyla birlikte içeriye dolan mis gibi hava.. Neredeyse Aralık ama öğle vakti gömlek bile fazla.. Korna sesi yok, bağırıp çağıran yok, egzoz kokusu yok.. Fiyatlar da genelde makul.. Bu bayram da yollarda trafik geçen yıllara oranla bayağı kalabalıktı. Bu mektubu sana bayramın 3'üncü günü yazıyorum.. Hayrettir, kaç gündür yollardayım, büyük bi kazaya rastlamadım! Tabii bu iyiye de alamet.. Demek yavaş yavaş araba kullanmasını öğreniyoruz.. Ama bu benim izlenimim. Bayram sonu gazeteler genel bilançoyu çıkartırlar.. İnşallah yanılmıyorumdur. Trafik kontrolleri oldukça sık.. Her isteyen istediği gibi gazı topuklayamıyor.. Yalnız bu defa da, insanlar 90 veya 95'- le gittiklerinden uzun konvoylar oluşuyor.. Bu da sıkıntılı durum.."Bari şu önümdekini geçeyim.." diyorsun. Peşpeşe gidildiğinden araya girmek dert! 500-600 kilometre de tren gibi gidilmez ki.. Her şeyden önce çift şeritli bölünmüş yollarda hızı, polisin takdirinden çıkartıp, 110 km'ye resmen bağlamak lazım.. Çünkü bazen bu yollarda 110 değil 120 ye kadar hoşgörü gösteriliyor.. Bazen de 100'le giderken cezayı yiyorsun. Acayip bi durum yani. Gene başka bi acayip durum, sen 90 veya 95'le giderken bakıyorsun yanından jet gibi biri geçiyor.. "Şimdi ilerde çevirirler" diye düşünüyorsun ama çeviren meviren yok.. Çünkü bunlar forslu kişiler.. Mesela polisler veya MİT'çiler. Görevde değil aileleriyle tatile çıkmışlar. Efendim hakimler, savcılar.. Bazı askerler, pek tabii milletvekillerimiz.. Veya yörenin tanınmış eşrafı.. Bi de araçlarında "Radarın bulunduğu yeri saptayan" alet bulunduranlar. Bunlara hız tahdidi yok.. Benim endişem bunlar, kurallara uyarak giden konvoyun arasına o hızla girmek mecburiyetinde kalırlarsa, (ki kalıyorlar) kazaya neden olabilirler. Onun için hem biz "torpil yoksunu vatandaşlar" hem de trafik polislerine uzaktan tanımakta kolaylık olsun diye bu gibi önemli zevatın arabasına bi işaret koymalı. Mesela "Trafik canavarı" nın amblemi. Bu işareti dikiz aynasından gördüğümüzde hemen yana çekilip yol vermeliyiz.. Trafik polisleri de selam durmalı. Böylece trafik kazalarını azaltıcı bi önlem alınmış olabilir. Şimdi biliyorum sen bu fikrimi de beğenmeyip dudak bükeceksin. Sana da insanın kendini beğendirmesi çok zor iş birader.. Neyse.. Geçmiş bayramını kutlar, az kazalı günler diler, münasip yerlerinden öperim Abuzittinciğim.

BİZİM DUVAR

Aslanlar da aids oluyormuş. Kanaryalara ve kartallara tehlike yok..

SEVGİLİYE ÖĞÜTLER
Sevgiliniz daima meşgulse, birbirinizi görmek için randevulaşın. Hiçbir iş sevgiliye 10 dakika vakit ayırtmayacak kadar yoğun olamaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA