Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Asıl sana olmadı, Yüksel Kardeş..

ARİFE gecesi Ateş Böceği Ercan, ünlü bir Bektaşi fıkrasını nakletmiş ekrandan.. Hani baba erenler, "Ramazanı bu kadar severdiniz de, gitti diye niye ardından bayram ediyorsunuz" der ya.. Sevgili Yüksel Aytuğ kardeşim "Olmadı Ercan Ağabey" demiş. Arife gecesi bu fıkranın anlatılmasını uygun bulmamış.. Söyler misin, Yüksel, bu fıkra Arife günü anlatılmazsa, başka ne gün anlatılır?.. Bu laf için, bundan uygun gün var mı?. Yoksa, Türk foklörüne varolmuş Bektaşi fıkralarının tümünün yasaklanması, sansür edilmesini mi öneriyorsun?.. Yapma Yüksel.. Sen yapma.. Ne kadar hoş görüsüz bir millet olduk. Bazan bu köşede çıkan fıkralara öyle tepkiler geliyor ki şaşarsınız.. Bir alınganlık.. Bir ille de altında hakaret arama çabası.. Yahu güler geçersin.. Mizaha hoşgörü ile bakamazsak, ciddi eleştirileri nasıl kaldırırız. Papa'nın yaşadığı, Hıristiyanlığın dünyaya yayıldığı İtalya'da aldığım bir dergiden, bir Hazreti İsa fıkrası nakletmiştim bir tarihte, inanın ölüm tehditleri aldım, hem de Müslümanlar'dan.. Hoşgörülü olamazsak, gülüp geçmeyi öğrenemezsek, her öküzün altında ille de bir buzağı aramaya çıkarsak, hayatı başkalarından önce kendimizi zehir ederiz, farkında bile olmadan.. Yapmayın dostlar.. Etmeyin.. Mizah mizahtır.. N a s r e t t i n Hocaları, İncili Çavuşları, Bekrileri, Bektaşileri ile dünyanın en zengin mizah kültürüne, Eşref'inden, Neyzen'ine muhteşem bir hiciv edebiyatına sahip bir milletin çocukları olarak, bu alınganlık yakışmıyor. Hele bu gereksiz alınganlık ile mücadele etmesi gerekirken, yangına körükle gidenlere hiç yakışmıyor.

PAZAR NEŞESİ

Bu hafta Pazar Neşemiz Yıldırım Tuna'dan.. "Önce bir barda iki kadeh içki ikram edip seni rahatlatacağım!" dedi yakışıklı genç.. "Oh! Hayır, izin veremem!" dedi güzel kız arkadaşı.. "Oradan birlikte yemeğe gidip bir kaç kadeh de orada içip oynaşacağız..!" "Oh! Hayır izin veremem..!" "Restorandan evime gidip bir içki de orda sunacağım sana..!" "Oh! Hayır imkansız, izin veremem!" "Sonra seninle saatlerce sevişeceğiz..!" "Oh! Hayır mümkün değil, izin veremem!" "Bu müthiş seks sırasında herşeyi en iyi hissetmen için prezervatif de takmayacağım!" "Oh! Hayır.. Takmalısın..!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA