Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Hem işgal var, hem de plana aykırı

İstanbul Ataköy'de bir grup işadamının kamuya terk edilen 38 bin metrekare yeşil alanı nasıl "işgal" ettiklerini bir süre önce bu köşede yazdım.
Yetkililerin bu konuda nasıl bir işlem yapacaklarını doğrusu merak ediyorum. Ama işin bir başka ilginç yanı daha var. O da şu; Aslında Ataköy Konakları gibi ultra modern bir sitenin "vaziyet planı" da yasalara aykırı.
Söz konusu yasadışılık Ataköy Konakları'nın sahiplerinin bir süre önce İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne başvurarak "Vaziyet Planı" nda değişiklik yapılmasını istemeleriyle ortaya çıktı.
Bir belediye meclis üyesi bu başvurunun ne anlama geldiğini şöyle anlatıyor: "Bu açıkça ilk plana uyulmadığını gösteriyor. Yani binaların yerini plana göre değil, kafalarına göre saptamışlar. Anlaşılan daha çok bina yerleştirebilmek için çaba harcamışlar ama bu yasadışı. Bu yasadışı uygulamaya İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onay vermesi mümkün değil. Tıpkı bir dönem Nurettin Sözen'in Sarıyer'de yıktığı Uyum Yapı Kooperatifi gibi bu binalar da yıkılmalı." İnanılmaz değil mi? Ataköy Konakları'nda bir dairenin fiyatı 300'le 800 bin avro arasında değişiyor. Bu fiyatlarla bir ev alacaksınız, sonra da evinizin "vaziyet planı" yasalara aykırı olacak? Bu dünyanın hangi çağdaş şehrinde olabilir?
Dahası binaların temeli atılırken İstanbul Bakırköy Belediyesi "temel üstü vizesi" verdi mi? Verdiyse neden yanlışlığı görmedi, vermediyse neden inşaatın yükselmesine göz yumdu? Kamuoyu bu soruların da cevabını bekliyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA