Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Siyasetin değil eğitimin merkezindeyim'

Önceki gün kaleme aldığımız "Siyasetin merkezinde 'Dalan' hareketi" başlıklı yazımız üzerine eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan aradı.
Dalan sözlerine bir tespitle başladı: "Ben şu an siyasetin değil eğitimin merkezindeyim. 1993'ten bu yana da siyasetle uğraşmadım. Ayrıca siyasetle uğraşmak için önce eğitimi bırakmam gerekiyor."
Bedrettin Dalan daha sonra da siyaset kulislerinde konuşulanlara ilişkin düşüncelerini anlattı:
"Kim siyaset yapmak istiyorsa önce bana uğruyor. Prof. Aşkın da geçen hafta teşekkür için bana geldi. Doğrudur, yemek yedik. Hapisten çıktıktan sonra kendisine manevi destekte bulunan herkesi ziyaret etmiştir. Ayrıca burası da bir üniversite, o da bir üniversitenin rektörü.
Diğer olaya gelince, Hüsamettin Özkan balık tutmuş, Aydın Doğan'la beni de çağırdı. Üçümüz beraber Çatana Restoran'da balık yedik.
Hatta gariptir bu tarzda 3 insan bir araya gelince siyaset konuşulur ama denizden, balıkçılıktan başka bir şey konuşmadık. Garip ama gerçek." Bu kez biz araya girip soruyoruz; "Celal Doğan ve Prof. Dr. İzzettin Doğan'la görüşmediniz mi?"
İşte Dalan'ın cevabı:
"Celal Doğan'ı bir yıldır hiç görmedim. İzzettin Doğan da benim 30 yıllık arkadaşım. Ama 3 yıldır onu da görmedim. Bu vesileyle arayacağım onu. Özlediğimi hissettim."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA