Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kiralık plakalı taksiler

Meğer İstanbullu ne kadar dertliymiş. Bir dokunduk bin 'ah' işittik. Dün kaleme aldığımız "İstanbullu bu taksilere mahkum mu?" yazımıza yoğun tepki geldi. Bu tepkiler sadece taksicilerin tavırlarına ilişkin değil. Asıl eleştiri işin sistemine yönelik. Bir kere bu iş, devlet tarafından bir sisteme bağlanmamış. Gelen yazılardan ve emaillerden de anlaşılıyor ki, elinde çok sayıda taksi plakası olan yüzlerce insan var. Hatta ünlü sanatçıların birçoğu da yatırım aracı olarak taksi plakası almış.
Bu garip durumun ortaya çıkardığı gerçek ise şu; taksi plakası sahibi plakasını kiraya veriyor.
Kiralık plakayla çalışan bir taksici düşünün. Bu kişi aylık veya günlük plaka sahibine ödeyeceği parayı çıkarabilmek için, öncelikle eski model araba kullanıyor. Çünkü parçasını değiştirmek, tamir ettirmek daha ucuza geliyor. Ayrıca hem kirayı ödeyecek, hem de kendi geçimini sağlayacak parayı kazanacak. Tam anlamıyla bir kısır döngü... Anlaşılan İstanbul'un bu kısır döngüden kurtulması için yeni düzenleme gerekiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA