Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Güngören AK Parti'de toplu istifa

AK Parti İstanbul ilçe belediye başkanlarıyla, ilçe yönetimleri arasında henüz adı konmamış bir iktidar savaşı yaşanıyor. Bu savaşın patladığı ilk yer Üsküdar oldu. Ve Üsküdar'daki savaşı, ilçe yönetimini görevden aldıran Belediye Başkanı Mehmet Çakır kazandı.
Şimdi, Güngören'de de benzer bir savaşın yaşandığı ortaya çıktı. Taraflar yine aynı, belediye ve ilçe yönetimi.
Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman'la İlçe Başkanı Abdullah Başcı arasında süren iktidar savaşı önceki gün ilçe yönetiminden 18 kişinin istifa etmesiyle sonuçlandı. Savaş bu kez, ilçe yönetimini görevden alma biçiminde değil, içeriden çökertme yöntemiyle bitirildi. Böylece, 18 kişinin ayrılmasıyla ilçe yönetimi de düşmüş oldu . Şimdi gelelim savaşı tarafların nasıl tarif ettiğine... Belediye yönetiminin desteklediği istifacılara göre, ilçede parti adına harcama yapan İhsan Doğan ve
Yaşar Marangoz, harcamaları kayıt altına almayınca, rahatsızlık çıkmış ve bu rahatsızlığı gidermek isteyen 18 kişilik yönetim kurulu üyesi biraraya gelerek istifa etmiş. Belediye Başkanı Karaman da bu istifa kararına ' doğru bildiğinizi yapın' diyerek destek olmuş...
İstifacı bir yönetim kurulu üyesi gerekçelerini şöyle anlatıyor: "İstifa etmemiz bize göre ahlaki bir davranıştı. Yönetim içinden birilerinin kendi menfaatleri için kullanabileceklerini düşündük. Yönetimi yönlendiren isimlerden şüphelendik ve istifa ettik.
İlçe yönetimi açık, şeffaf, güvene dayalı bir teşkilattır. Ancak teşkilatın para giriş çıkışının hesabı düzenli değildi."
İstifacılar böyle diyor. Peki ya düşürülenler... İşte onlara göre gerçek: " Bu yönetimde 29 kişiydik . 18 arkadaşımızla bir yerde toplantı yapıyorlar. Toplantıya çağıranlar da Belediye Başkanı Yardımcısı Derviş Kahraman, Altyapı Müdürü Kazım Kırdemir, tabii belediye başkanı da bu işin içinde. Burada istifa etmeleri isteniyor ve yönetim düşüyor." Ve araya girip soruyoruz: " Peki bu para meselesi nedir?"
İşte cevabı: "Belediye başkanımız bizi gölge olarak gördü . Kendisini rahatlatmak için de ilçenin gitmesini istedi, böylece ilçe düştü. Ilçe içerisinde para ile ilgili bir problem yok. Para konusunda usulsüzlük aranacaksa başka yerlerde aranması gerekiyor. Ilçemize gelen parayla ilgili hesap gerekli yerlere veriliyor. Bu iddia asılsız. Önümüzdeki günlerde herşey daha da netleşecek." Güngören AK Parti ilçe başkanlığına il yönetimi tarafından, il disiplin kurulu üyesi, Güngören Belediye Başkan aday adayı avukat Ahmet Aydın atandı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA