Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Soru-Cevap

Mehmet Sevim Tüketiciyi Koruma Der.Bşk.

AB ile birlikte hayatımızda neler değişecek?
Alışveriş alışkanlıklarımız ve tarzımız değişecek. Artık pazar yerlerinde o açıkta satılan zeytin, peynir, pirinç gibi şeyler olmayacak. Bunların hepsi bıçak gibi de kesilmeyecek tabii.
Tüketiciler haklarını biliyor mu?
Her beş kişiden biri açlık sınırında. Sağlığa uygun beslenmeden öte, karnını doyurabilecek ekmek bulamıyor. Bu tüketici haklarına da yansıyor. Gelir seviyesi yükseltilsin ki, o tüketici, haklarından daha kolayca söz edilebilsin. Ancak bazı kesimler bu konuda dikkatli davranıyor.
Bilinçli alışveriş için ne yapmalı?
Alışverişte aldanmamak için bilinçli olmamız ve yasal haklarınızı bilmemiz gerekir. Ayıplı mal ve hizmeti kabul etmeyin. Haksız şartlar içeren sözleşmeleri imzalamayın. Taksitli alışverişlerde sözleşme yapın.Yetkili servisleri tercih edin. Kapıdan alışveriş yapmayın. Etiketsiz ürünleri almayın. Tüketici kredisi ya da kredi kartları sözleşmelerine dikkat edin. Garanti belgesi veya kullanma kılavuzu isteyin. Kampanyalı satışlarda dikkatli olun. Karşılaştığınız sorunlarla ilgili İl Sanayi Ticaret Müdürlükleri'ndeki hakem heyetlerine başvurun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA