Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İsmail İp neden koptu?

AK Parti İstanbul bayramlaşması Çatalca Belediye Başkanı İsmail İp'in transferiyle de renklendi. Geleneksel bayramlaşma, siyaseten katılımla taçlandırılınca kulislerde yoğun bir eleştiriyi de beraberinde getirdi. Çünkü, bu transfer ya da katılım kafalarda soru işareti yarattı.
Öncelikle şunu söyleyelim, bu katılım ne ilk, ne de göründüğü kadarıyla son olacak. Ancak, çok değil, iki ay önce AK Parti'yi Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ağır bir biçimde eleştiren bir belediye başkanının böylesine çark etmesi kulislerde şaşırtıcı bulundu. Denilen o ki, Belediye Başkanı İsmail İp, daha önce Çatalca'dan kopartılıp Hadımköy' e bağlanan köylerin geri verileceği sözü üzerine böyle bir değişim yaşadı. Hatırlarsanız, Büyükşehir Belediyesi 5216 sayılı Büyükşehir Kanunu'na dayanarak İstanbul'un çevresinde köy statüsündeki yerleri de Büyükşehir sınırları içine almış ve bir çoğunun adresini değiştirmişti. Daha doğrusu muhalefet partilerine bağlı belediyelerin büyük çoğunluğu küçültülmüş, komşu AK Partili belediyelere bağlanmıştı.
Çatalca Belediye Başkanı İsmail İp de bu konuya en sert karşı çıkanlardan biriydi. İnsanları sokaklara döküp sonra da vazgeçince eleştirilerin odağında yer aldı. Tabii önümüzdeki günlerde bazı köyler yeniden Çatalca'ya bağlanırsa hiç şaşmamak gerekir. Ama ya bağlanmazsa? İşte o zaman halkla ipler kopar!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA