Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kadrolaşma!!!

YÖK'ten aldığım rakamlara göre, liselerde okuyan toplam öğrenci sayısı 3 milyon 970 bin, genel lisede 2 milyon 130 bin öğrenci, meslek lisesinde ise 1 milyon 839 bin öğrenci var; bunun 235 bini İmam Hatip'te okuyor.
Üniversite sınavlarına girenlere baktığımızda, 2011'de, 1 milyon 123 bin genel liseden, 547 bin meslek lisesinden, 88 bin ise İmam Hatip mezunu gençler arasından başvuru yapılmış. Bir başka ifadeyle, bu yıl, 1 milyon 759 bin talebe imtihana girmiş. Bunların sadece 88 bini İmam Hatipli.
Görüldüğü gibi oranlar, iddiaları naksediyor. "İmam Hatip mezunları sosyal bilimlerde yoğunlaşıp kadrolaşacak" savlarından söz ediyorum. Genel lise ve diğer meslek liseleriyle mukayese ettiğinizde, İmam Hatipliler, denizde damla kadar az. Üniversite kazananların sayısı ise çok daha düşük. (2011'de 11 bin 788 kişi)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA