Gecenin geç bir vakti yalnızsam ve melankoli kapımı yumruklamaya başlamışsa...
Ya uysalca kapıyı açıp onu içeri alıyorum!
Hemen dvd göstericisine yeni kuşak bir Fransız filmi veya Kuzey'den bir Bergman klasiği koyuyorum.
Ya da kapıya hiç aldırmadan kendimi tat duygusunun baştan çıkartıcı kollarına teslim ediyorum. Nasıl mı?
Bir yemek kitabını alıp ağır ağır sayfalarını karıştırıyor, tarifleri okuyup hayaller kuruyorum.
Zor oluyor, yutkunup duruyorum ama sonunda keyfim yerine geliyor!
Bugünlerdeki gözde kitabım "İtalyan Aşkı!"
Kitabın alt başlığı da pek hoş: "İtalyan Mutfağına Dair Bir Serenat."
Harika bir sofra bu kitap.
Zeynep Bragiotti İtalyan mutfağının 20 ayrı bölgesine ait yemeklerini, Binnur Akhun Önen de İtalyan ekmeklerini getirmiş sofraya...
Tarifler çok pratik ve çekici.
Meraklısına öneririm.