Perşembe akşamı Sultanahmet'teki Four Seasons Oteli'ne gittik. İtalyanlar'ın ünlü aşçısı Sergio Mei gelmişti.
Ben yolda 'Her halde çok değişik makarnalar, pizzalar filan olur' diye düşündüm. Elbette yanıldım! Japonya'da, Hindistan'da, İspanya'da, bir ara da Türkiye'de bulunmuş Mei değişik bir mönüyle karşımıza çıktı.
Özetliyorum: Nohutla yapılmış ahtapot çorbası... Portakal, brokoli ve domatesle tatlandırılmış karpaçyo... Karidesli, kalamarlı rizotto (İtalyan pilavı)... Fesleğenli balık... Sorbe... Mantarlı, enginarlı kuzu eti... Bademli tartalet... Her yemeğe farklı bir İtalyan şarabı eşlik etti.
Bir 'etçi' olarak söylüyorum: Karpaçyo ve kuzu eti nefisti. Rizottoyu pek sevmem ama bu kez bayıldım. Ayrıca tatlı şaraplardan da hiç hoşlanmam ne var ki o gece içtiklerim harikaydı.
Şef bir hafta boyunca hünerini burada gösterecek. İmkânınız varsa kaçırmayın.