Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜLSE BİRSEL

Bodrum'un (yeni) sırları!

Sevgili okuyucum, hatırlarsanız geçtiğimiz yaz, "Bodrum'un en iyi saklanan sırları" başlığı altında, Türkbükü'ndeki "gözüne gözüne" popüler barlardan, beach club'lardan bahsetmek yerine başka bir yol tercih etmiştim. Bodrum'un az bilinen, kaliteli, hatta bazısı oldukça hesaplı, ilginç adreslerinden bahsetmiş, bu hizmetimle okuyucumun gözüne girmiş, hayır duasını almıştım! Türkbükü'nden manzaralar olmayacak mı bu sene? Elbette ki olacak. Bu akşam yerinde incelemeler yapmak üzere ilçeye doğru yola çıkıyorum. Tampa'da sosyetik bir yemek yiyip etrafı kolaçan edeceğim. Onu da yarın okuyacaksınız. Ancak bugün, yine en iyi saklanan sırlardan bir demet vererek vatandaşı sevindirmek isterim. Öncelikle, geçen yıl çok etkilendiğim ve sizinle paylaştığım Bitez Dondurmacısı'ndan söz edeceğim.

BİTEZ'DE KONYAKLI DONDURMA
Aktur'un girişinde küçücük bir dükkan. Geçen yıl Havana'nın dondurmaları buradan geliyordu. Ama dükkanda çok daha fazla çeşit var ve tamamiyle bir meyve çılgınlığı yaşanıyor. Bitez Dondurmacısı'nda aroma, donmuş meyve falan kullanılmıyor. Karadut dağlardan toplanıyor, çilek Datça'dan sepetlerle geliyor. Bu yıl iyice delirerek tahinli susamlı müthiş bir dondurma yapmışlar. Kayısılı dondurmanın içinde kocaman kayısı parçaları var, kilolarca yiyebilirsiniz. Vişneliden çok bahsetmek istemiyorum çünkü o benim! Geçen sene oturduk yazdık, üç günde karadutu bitirdiniz. Gittik ki bize kalmamış! Lütfen üşüşmeyin! Bir de tabii, bence uluslararası bir tat tutturmuşlar ki, adına "konyaklı çikolatalı" diyorlar, kuru üzümlü falan, inanılmaz birşey! Hakikaten İstanbul'dan Bodrum'a sadece bunun için gidilebilir. Ben otel, cafe, restoran olsam, alırım bu dondurmayı, porsiyonu bilmem kaç milyona, "özel alafortanfoni tatlısı" diye satarım. İstanbul'a bir şekilde götürüp evde derin dondurucuya atmanın imkanlarını arıyorum şimdi. Bodrum'da et yiyemiyorum ben. Genel olarak deniz börülcesi üzerine kurulu bir beslenme sistemim var! Ancak Konacık'ta, yol üstündeki Denizhan Et Lokantası'nı bilirsiniz (0252363 76 74), hakikaten müthiştir. Bir tek orada kebap yiyebilirim gittiğimde. Şimdi Aktur'un içinde bir de bistro açmışlar, denize nazır. Yolunuz düşerse diye.(0252) 343 10 17 Yine Bitez'de, Aktur'un içindeki Arşipel, benim zevkime göre, en yüksek damak tadında deniz ürünlerini yapmaya devam ediyor. Örneğin fesleğenli, biberli, çörekotlu çiğ balık. 0252 (343 10 16) Bölgedeki Fuga Hotel çılgınlığı devam ediyor. Spa'sı şık ve başarılı yemekler güzel. Plajdan odalara yürümek mecburi egzersiz, bir de ünlü fazlalığı yorabilir.

GREYFURT REÇELİ VE BODRUM HAVLUSU
The Marmara
şahane manzaralı, sakin. Akşamüstü ve gece içkileri için ideal. Müşterinin çoğu zengin, havalı turistler, ki keşke her yerde daha çok olsalar. Gittiğinizde Gillian'a da masaj yaptırın, değecek. Konuyu dağıtmadan birkaç adres daha: Bodrum'un pazarları şahane. Henüz keşfetmediyseniz gidin. Turgutreis (Cumartesi) , Türkbükü (Pazartesi) ve Yalıkavak (Perşembe) pazarlarına giderseniz Aynur Hanım'ı sorup, ondan çilek, mandalina ve bademli greyfurt reçelleri alıyorsunuz. Pişman olmuyorsunuz. Bodrum kumaşları, havluları vs. için bütün pazarlara bakabilirsiniz. Ama Torba Yalıkavak yolu üzerindeki "Bodrum Havlu"ya giderseniz daha şık ve çeşitli mallar bulabiliyorsunuz. Yatak takımlarından peştemallara şahane şeyler.(0252) 387 94 60 Gördüğünüz gibi herkese, her keseye seçenekler sundum. Hizmet bizim işimiz.

Yarın: Türkbükü'nden "sosyelit" manzaraları ve "sosyelit nedir kardeşim?" dosyası!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA