Meltem Altunel adlı okurumuz yazmış: "Bütün Çocuklarım" dizisinin önceki bölümlerinde kız istemeye Paris'e gideceklerinden söz ediyorlardı. Hatta Nedim de Paris'e konferansa gidiyordu. Hatta aynı yere gidecekler diye eşi kavga çıkarmıştı. Ama daha sonra bir de baktık ki Amsterdam'a gelmişler!..
NE DEMİŞ?
"Saçların ne güzel? Tıpkı İlhan Mansız'ın genç kızlığına benziyorsun!" (Mehmet Ali Erbil'in "Kazan Mali"de yarışmacı Umut'a iltifatı!)
GAF KÜRSÜSÜ
"Bu mesele çok uzun, şimdi daracık anlatamam. Ama kısaca anlatayım..." (Atilla Taş'ın "Gülbence"deki sözleri)
BİZİM DECODER
Discovery Channel'daki "Hız Makineleri" adlı belgeselde karadaki sürat denemelerinin tarihçesi anlatılıyordu. "Dört tekerlek üzerinde uçarcasına gitme" sevdasına ilk kapılan kişi İngiliz Malcolm Campbell'dı. 1885 yılında saatte 65 kilometre ile ilk "hız rekorunu" kırmıştı. Oysa bu tarihten birkaç ay önce yaşadığı kentin caddelerinde saatte 45 kilometre yaptığı için polis tarafından mahkemeye sevk edilmiş, nöbetçi hakim 30 şilin para cezasının yanı sıra Malcolm'a "Bu, bir daha sürat yapmaman için sana ders olsun" demişti. Daha sonraki yıllarda, karada dünya hız rekoru İngiliz sürat tutkunları Malcolm Campbell ve John Perry Thomas arasında sürekli el değiştirdi. Ancak Perry 1927'de yaptığı bir hız denemesi sırasında aracının güç aktarıcı zincirlerinden birinin kopup, şoför mahalline çarpması sonucu feci şekilde can verdi. Fanatikleri, "lanetli" ilan ettikleri otomobili, Perry'nin hız denemesinde bulunduğu kumsala gömdüler. Daha sonra rekabet, İngiliz Campbell ile ABD'li Henry Secrave arasında "uluslararası" bir platforma taşındı. Dünya rekoru ABD ile İngiltere arasında sürekli el değiştiriyordu. 1929 Martı'nda Secrave, 396.6 kilometrelik hızıyla, rekoru yeniden ve bu kez 34 yıllığına Ada'ya getirince, "Şövalye" ilan edildi. "Şövalye" daha sonra denize indi ve 5 kez de su üstünde hız rekoru kırdı.