Abdülkadir Bey, yiyecek-içecek söktörünü nasıl değerlendiriyorsunuz? Yiyecek - içecek sektöründe hızlı bir büyüme var. Dünya markaları art arda Türkiye'ye geliyor. Türkiye'de büyük bir gelişim var. Buna paralel olarak dünya markaları geldiği gibi önemli sanayi kuruluşları da Türkiye'ye geliyor. Burada önemli olan yabancı sermaye... Bir yerde güven ve istikrar yoksa sermaye gelmez... 15 yıl önce yurtdışına gittiğimizde valizler dolusu eşyalarla geliyorduk. Ama artık almıyoruz. Çünkü her şey Türkiye'de var. Tekstildeki üreticilerimiz gerçekten yarışıyorlar. Çok kaliteli markalar çıkarmaya başladılar. Ben artık yurtdışına çıkınca alışveriş yapma ihtiyacı hissetmiyorum.
Gastronomide nereye geldik? Roma'ya gittiğimde, doğru spagetti yiyecek yer arardık. Türkiye'de artık her yerde en iyisini yiyebiliyoruz. Bana göre Çin lokantası, eksik, iyi pekin ördeği yapamıyoruz. Bir tek İstanbul Dragon'da var. Ama Londra'da her yerde çok, güzel yiyebiliyorsunuz. İstanbul ve Ankara'da daha fazla olmalı. Çin'de Pekin'de daha önce yediğim bir yer var. Büyük bir yer... Mekanda yediğin her ördeğin üzerinde kaçıncı ördek olduğu yazıyor. O müessese açıldığından beri kaçıncı ördekse onu yiyorsunuz. Mesela böyle bir yer açılsa çok iş yapar.
Yemekle aranız nasıl? Uzun süredir rejim yapıyorum. 20 kilodan fazla verdim. Kolestrol problemim var. İyi kilo verdim. Millet çok zayıflamışsın yüzün çökmüş demeye başlayınca biraz gevşedim. Şimdi yine 4-5 kilo aldığımı hissediyorum. Tekrar onları vermeye çalışıyorum. Yiyorum, aç kalmıyorum, ama genelde sebze yemeye yemeğe gayret ediyorum. Sabahları kepek ekmeği yiyorum. Tatlıları tamamen kesmiştim ama şimdi kenarından kıyısından yiyorum. Tavacı Recep Usta'nın cevizli baklavasına dayanamıyorum.
'İçki yasağını biz getirmedik'
AKSU: "Israrla anlattık, anlamak istemediler. Bu yasakları biz ilk defa getirmiyoruz. 89 yılında ilk kaymakamlığa başladığımda içki krokisi diye bir şey vardı. Gittiğimiz ilçede ancak o kroki üzerinde bir şeye izin verebiliyorduk. Biz sadece bütün bu yönetmelikleri, bürokrasiyi halletmek için ruhsatları bir yerde topladık. Diğer vatandaşın hürriyetinin bittiği yerde benim hürriyetim başlar. Biz formaliteleri basitleştirdik.
'Seçimlerdeki kulis mekânım'
AKSU: "Ankara'da daha çok kulis olur...Restoranlar da kulislerin yapıldığı yerlerdir. Geçtiğimiz seçimde köşede Mado vardı. Benim yerim orasıydı. Ben akşamları orada otururdum. Onu bildikleri için bütün arkadaşlar uğrardı. Orada bir yığılma olurdu. Kulisler, derdini anlatanlar, haber olmak isteyenler beni orada bulurdu...Bu sefer seçimlerde yerim burası, bu masa olacak."