Zonguldak Köksal Toptan Ortaokulu ile Japonya'nın Amagj Ortaokulu arasında kardeş okul protokol görüşmesi gerçekleştirildi. Kardeş okul protokol görüşmesine Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, T.C. Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, Kyushu Üniversitesi'nden Japon Bilim Adamı Prof. Kazuo Mıyamoto ve eşi Hiroko, Japonya'da ticaret yapan Zonguldaklı iş insanı Murat Enşici, Zonguldak eski Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ZGC Başkanı Derya Akbıyık, Gazeteci yazar Yavuz Donat, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Okul Müdürü Bülent Aksoy, öğretmenler, Okul Aile Birliği ve öğrenciler katıldı.
Program hakkında bilgi veren okul Müdürü Bülent Aksoy, "Japonya'nın Amagj Ortaokulu ile Köksal Toptan Ortaokulu arasındaki kardeş okul projesini başlatmış bulunuyoruz. Bu kapsamda Sayın Köksal Toptan Başkanımıza, sayın valimize, İl Milli Eğitim Müdürümüze her zaman yanımızda olduğu için çok teşekkür ediyoruz" dedi.
TOPTAN: EĞİTİM ÖĞRETİM SÜRESİNİ YÜKSELTMEMİZ LAZIM
T.C. Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı ve TBMM eski Başkanı Köksal Toptan: "Türkiye için eğitim cümlesi kurulduğundan beri hep birinci öncelik taşımıştır. Herkes eğitimde kalitenin daha çok yükseltilmesi, çocuklarımızın gelecek mücadeleye, rekabete hazır olabilmesi için elinden geleni yapıyor. Bütün cumhuriyet hükümetleri bu konuda çok büyük emek sarf ettiler. Bütçenin çok büyük bir bölümünü, en yüksek payını eğitime ayırdık. Çok güzel şeyler yapılıyor ama eğitim öyle bir süreç ki ne kadar yaparsanız yapın eksiklik bitmiyor. Bizde eğitim öğretim süresi 180 gündür Japonya'da 232 gün. Onun için kendi şartlarımızı biraz daha zorlayarak eğitim öğretim süresini yükseltmemiz lazım. Zonguldak'ta başta Sayın Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer olmak üzere sayın valimiz, Milli Eğitim Müdürümüz eğitimin garantörleridir. Çocuklarımız inşallah önümüzdeki süreçte Türkiye çapında derece alarak başarılı olacaklardır" dedi.
TUTULMAZ: ARTIK DÜNYA KÜÇÜLDÜ
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz da konuşmasında "Artık dünya küçüldü. Küreselleşmenin etkisiyle, iletişimin kolaylaşmasıyla öğrencileri farklı bir şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Eskiden bir devletin vatandaşı konumunda oluyordu insanlar o sınırlar içerisinde ömrünü tamamlıyordu. Bugün artık öyle değil. Bugün artık dünya vatandaşlığı var. Daha ilkokul, ortaokul düzeyinden itibaren öğrencilerimiz artık dünyanın o hızlı döngüsü içerisinde kendilerini buluyorlar. Bunu da ancak bu tür ilişkilerle dünya vatandaşlığını daha iyi bir şekilde çocuklarımız kavrayabilir ve onun gereğini daha iyi yapabilir. Bu girişimi bu bakış açısıyla değerlendirirsek öğrencilerimize daha katkı sağlamış oluruz. Ben Murat Enşici bu kadirşinaslığından dolayı memleketine Zonguldak'a özelliklede değerli başkanımızın ismini taşıdığı bu okuldan başlatmış olmasından dolayda huzurlarınızda teşekkür ediyorum."