Çiğ börek genelde sabah kahvaltılarında tüketilen güzel bir lezzettir. Hamurun puf puf kabarması ile beraber ve çıtır çıtır lezzetiyle Türkiye'nin her bölgesinde tercih edilen bir börek çeşidi olmuştur. Siz de evde çiğ börek yapmak istiyorsanız, misafirlerinize ya da ailenizde çayın yanında çiğ börek yemek istiyorsanız size anlatacağımız tarifle kolayca çiğ börek yapabileceksiniz. İşte orijinal çiğ börek tarifi…
ÇİĞ BÖREK TARİFİ
Çiğ börek hamuru hazırlamak için şu malzemeler gerekir:
Çiğ böreğin harcı için gerekli malzemeler:
- 400 gram orta yağlı kıyma
- Yarım soğan (rendelenmiş)
- Karabiber
- Tuz
- Su
ÇİĞ BÖREK YAPILIŞI
- İlk önce hamuru hazırlamak için kollarımızı sıvayalım. Hamur un, tuz ve sudan oluşur. Sert bir hamur elde etmek için suyunu suyu göz kararı ile atarsak daha iyi olur.
- Çiğ böreğin harcı için de orta yağlı kıymanın içine yarım soğan rendeleyip atalım. Karabiber, tuzda ekleyerek kıymamız sulansın.
- Daha sonra hamuru bezelere ayırıp iyice açalım.
- Bundan sonra hamurun içine kıymaları yerleştirip katlamak kalıyor. Sonrada hamurun kenarlarını kesmek.
- Son olarak böreğin alt üst tarafını kızartalım. Afiyet olsun.
Çilek reçeli tarifi ve yapılışı: Evde nefis çilek reçeli nasıl yapılır? Yapılışı için gerekli malzemeler nelerdir?