Farklı çilek reçeli tarifi internette oldukça çok mevcuttur. Biz size kolay bir şekilde leziz bir çilek reçeli yapılışı tarifini anlatacağız. Böylelikle bekletmeden çilek reçeli nasıl yapılır sorusu da yanıt bulmuş olacak. Evinizde ki malzemelerle mis gibi kokan ve tadıyla da çocukların parmaklarını yiyeceği bir çilek tarifi sunacağız. Sizleri daha fazla bekletmeden çilek reçeli yapımı tarifine geçelim. İşte çilek reçeli yapılışı
ÇİLEK REÇELİ TARİFİ
Malzemeler:
- 2,5 kilo çilek
- Yarım limon suyu
- 2,5 kilo toz şeker
ÇİLEK REÇELİ YAPILIŞI
- Önce çileklerimizi bir kaba koyarak suyla güzelce yıkayınız.
- Kabın içindeki suyu süzerek içine şekeri ekleyin. Sabaha kadar beklesin.
- Sabah olunca tencerenin içine atıp orta derece ateşte kaynatın. Köpük çıktıkça kaşıkla alın.
- Yaklaşık olarak 45-50 dakika kaynatın. Ocaktan almadan önce de limon suyu ekleyin.
- Daha sonra kavanozlara koyarak sıcak şekilde ağızlarını kapatın.
- Artık çilek reçeli hazır afiyetle tüketim yapabilirsiniz.
ÇİLEK REÇELİ NASIL SAKLANMALI?
- Uzun süre saklamak istiyorsanız şunları deneyin:
- Reçelin şekerlenmemesi için kaynarken köpükleri muhakkak alın.
- Çilek reçeli kararmaması için kaynatma esnasında ağzını kapatmayın.
- Uzun süre dayanması için sıcak sıcak kavanoza koyup ağzı hemen kapatılmalı ve ters çevirmek gerekir.
- Reçeli kuru ve serin yerde saklayın.
Gül tatlısı tarifi ve yapılışı: Nefis gül tatlısı nasıl yapılır ve yapılışı için gerekli malzemeler nelerdir?