BU ülkede yasalar belediye başkanlarının kulüpçülük yapmalarına izin vermez. Ama fiiliyatta da bu yasaya pek itibar edilmez.. Sefa Sirmen, Celal Doğan gibi pek çok ünlü kulüp başkanı aynı zamanda belediye başkanı idiler, hatırlayın..
Kanun koyucunun amacı ne?..
Belediye sınırları içinde pek çok spor kulübü, pek çok spor branşı var. Başkan hepsine eşit uzaklıkta durmalı, belediye imkanlarını tüm bölge sporcuları için hakkaniyet içinde kullanmalı. Başkan futbol kulübüne de başkan olursa, bu imkan kalmaz..
Şimdi bakın..
Ankara'da zaten yığınla futbol kulübü var. Ankaragücü, Gençlerbirliği gibi büyük birinci lig kulüpleri dahil.. Şimdi bu kentte bir de belediye futbol takımına gerek var mı?..
Hiç düşünülmedi ve Melih Gökçek biraz da kendine eğlence, oy çıkarmak için futbola imkanları akıttı. Şimdi Ankara Belediye Spor Birinci Lig'e çıktı.. İlk sonuç..
Belediye gelirlerinden pay alan diğer kulüplerin özellikle futbol dışı şubeleri tırpanlanmaya başladı ki, birinci ligin gerektirdiği büyük paralar çarçur (!) edilmesin..
1982'den beri faaliyette bulunan ASKİ Cimnastik Kulübü bunlardan biri.. Cimnastik, atletizm ve yüzme ile üç temel spordan biri.. Cimnastik kulübü kapatılır mı?..
Mimar Fatih Kızılgün'le konuştum.. "ASKİ benim başkanlığını yürüttüğüm kulübün en ciddi rakibidir. Şimdi onların yarışmaması ile hedefsiz kaldık. 5 yaşnda başlanabilecek tek spor dalı olan cimnastikte spor ahlakı ve alışkanlığı edinen çocuklar, uyuşturucudan, ahlaksızlıktan, satanizm gibi sapkınlıklardan uzak kalırlar. Şimdi ASKİ'nin yüzden fazla çocuğu spor salonlarından karanlık sokaklara atıldılar" dedi.. Dikkat edin, bunlar rakibin sözleri..
Ankara Belediyesi futbol takımının Fenerli Yusuf Şimşek'e ödediği transfer parası ile bu cimnastik kulübü en az 10 yıl yaşardı, düşünebiliyor musunuz?.
Ya o çocuklar.. Ya o çocukların aileleri.. Belediyeler ve spor kulüpleri ilişkileri bir kez daha ve dikkatle gözden geçirilmeli..
Belediye profesyonelliği, amatör sporların ölümü oluyor!..