Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Basketbol yayınında bir felaket ki!..

Sky Türk bu felaket basketbol spikerini çok mu aradı?.. İsmet Badem yanında oturup bas bas bağıran, bir de üstelik saçmalayan çaylağa nasıl tahammül ediyor?. Ülker maçını izlerken basketboldan nefret ettim. Yahu radyoda anlatır gibi bağıra çağıra maç anlatma rezilliğine hadi futbolda tahammül ediyoruz. Çünkü futbol nispeten yavaş. Arada "Es"ler oluyor. Basket öyle değil ki.. Dünyanın en hızlı takım sporu ve bu çaylak gördüğü ve de bizim gördüğümüz herşeyi anlatmaya fena halde meraklı olduğu için nefes alacak boşluk bırakmadan bağırıyor Allah bağırıyor. Basketbolü bilmiyor, saçmalıyor.. İbrahim Kutluay'ı bile tanımıyor. Kenarda oturuyor İbo.. Bizimki adını bağırıyor. Ben bu kadar çığlık atarak basket maçı anlatana hayatımda rastlamadım. Ertesi gün Efes maçında kafamız dinlenecek gibiydi. Bir gün evvel öyle bağırmış ki sesi kısılmış, düşünebiliyor musunuz?. Ama bu defa da İsmet Badem coştu. Yorumculuğu bırakıp amigoluğa başladı.. "Fırla.. Zıpla.. Soldan dal.. Hızlı.. Yavaş.." Hadi İsmet şirinlik yaptığını sanıyor.. Bir daha yapmaz İnşallah.. Ama sesi kısılan çaylak.. Vallahi sadece bizim evde "Sesin kısılsın" diye öyle beddualar edildi ki, tutmuştur herhalde.. Bu ülkede gayet iyi basketbol anlatıcıları varken, bu felaketi ekrana getirmenin anlamı nedir bilmem.. Belli ki, Sky Türk yöneticilerinin hiçbiri basket maçı izlemiyor. İzleseler, beşinci dakika dolmadan kapıya koyarlardı.

***
Aslında bu ülkede kendi yayınını izleyen yönetici az.
İzleseler.. Mesela.. Maçla ilgili teknik bilgilerin devamlı ekranda kaldığı köşenin üzerine kendi logolarının gelmesine ve milletin durmadan küfür etmesine tahammül ederler mi?. Kanal D maç yayınlıyor. Skoru ve zamanı gösteren yazının üzeri Kanal D yazısı ile kapalı.. Lig TV Maç yayınlıyor. Uzatma süresini gösteren yazıyı göremiyorsunuz, çünkü üzerinde Coca Cola reklamı var devamlı.. TRT'nin hemen her canlı spor yayınında bu örtüşme gelenek haline geldi. Kendi spor servisleri bile rahatsız olmuyor. Pes.. Nöbetçi yayın müdürleri ne işe yarar?. Yahu ekranda dört köşe var. Herbirini bir köşeye almak çok mu zor!.. Lig TV bir ayıba daha başladı. Maçı canlı yayında anlatan spiker, arada reklam spotları okuyor.. Olacak şey mi?. Para herşey mi?.. RTÜK bu işe ne diyor?.. Peki ya o sunucu.. Böyle bir emri uygulamayı nasıl kabul ediyor?. İnsanın mesleğine saygısı yok mu?.. Ben şimdi bu yazının her paragrafı arasına Lig TV spikeri gibi reklam spotları koyup, para kazansam olur mu?. O yazı okunur mu?. Seyircinin sinirleri ile birlikte konsantrasyonu da bozuluyor. Yayıncılık anlayışımızın titizlikle elden geçmesi gerek.. Seyirciye saygı.. Temel bu olmalı..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA