Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Fenerbahçe Tesisleri'ne 'yıkım' kararı

İstanbul Fenerbahçe burnunda iki büyük kulübün, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın sosyal tesisleri var.
Bu yerler, yıllar önce bu kulüplere tahsis edilmiş. Ancak bir süre önce Fenerbahçe Sosyal Tesisleri'ne ilginç bir yazı geldi. Yazıda tesislerin "kaçak" olduğu ve "yıkılması" gerektiği yazıyordu.
Yazı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden geliyordu ve altında Genel Sekreter Yardımcısı Şaban Erdem imzası vardı.
Başta F.Bahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere bütün yöneticiler dehşet içinde kaldı. Çok değil iki yıl önce tesislerini yenileyen F.Bahçeli yöneticiler bu durumu kendi aralarında değerlendirdi ve sorunu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a iletmeye karar verdi.
Kulislerde konuşulanlara göre F.Bahçe Başkanı Yıldırım, sorunu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a iletirken ilginç bir diyalog yaşandı.
Denilenlere göre, Aziz Yıldırım, başkan Topbaş'a; "Başkan bizim tesislerin kaçak olduğu ve yıkılacağı doğru mu?" diye sordu.
Yanında belediyenin üst düzey bürokratları da bulunan Başkan Topbaş'ın bu soruya cevabı kısa oldu: "Bu da nereden çıktı? Yok böyle bir şey."
İşte bu noktada Yıldırım kendilerine gelen yazıyı çıkarıp gösterdi. Bu kez şaşırma sırası Başkan Topbaş'taydı. Gergin bir ortam doğmuştu. Başkan Topbaş gergin ortamı yumuşak üslubuyla dağıttı ve Fenerbahçelileri rahatlattı.
Kısaca sorun o toplantıda tatlıya bağlandı ama 'yıkım' yazısı hâlâ ortada.
Acaba geri mi alınacak yoksa başka bir formül mü bulunacak henüz belli değil.
Söz F.Bahçe burnundan açılmışken, Galatasaray Kulübü'nün yaşadığı sıkıntıyı da dile getirmek gerekiyor. F.Bahçe Kulübü gibi G.Saray da burada bulunan tesislerini yenilemek için başvurdu. Ancak yeni çıkan yasa nedeniyle bir türlü inşaata başlayamıyor.
Garip bir durum değil mi?
Aynı yerde F.Bahçe, tesislerini yasadan önce yaptığı için izin veriliyor, G.Saray'a geç kaldığı için izin verilmiyor.
Bakalım İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu sorunu da aşacak bir formül bulabilecek mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA