Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İstanbul'da temiz taksiye ödül

Dünya kenti olmayı hedefleyen İstanbul'a yaşlı, bakımsız ve dökülen taksilerin yakışmadığını bir kaç kez yazdık.
Taksi şoförleri konusunda da durumun parlak olmadığını anlattık. Her iki açıdan da önemli gelişmeler var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi taksilerin yenilenmesiyle ilgili, Türkiye'nin önde gelen otomobil firmalarıyla biraraya gelerek önemli bir adım attı. Önümüzdeki günlerde bunun sonuçları İstanbul sokaklarında görülecek.
Bir de işin taksicileri ilgilendiren boyutu var. İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu, taksicilere yönelik uyarıları ciddiye aldıklarını ve yeni bir çalışma başlattıkların anlattı.
Kaçanoğlu önce bir durum tesbiti yapıyor ve şunları söylüyor: "Bizimle ilgili haberler çıktıktan sonra yönetim olarak rahatsız olduk. Taksilerin içinin pis olduğunu gördük. Doğru yazdınız, Allah razı olsun bizi de kamçıladınız . Bunun üzerine biz de, ciddi bir çalışma başlattık ve ilk olarak bir broşür bastırdık" Odanın hazırladığı broşürde 20'ye yakın madde var. Yolculara karşı nazik olmaktan tutun da, kendilerinin ve taksilerinin temizliğine, taşıt kullanma belgesinden sigara içilmemesine kadar bir dizi uyarı var. Broşürün arka kısmında ise önemli telefonlar yer alıyor. Semih Kaçanoğlu bununla yetinmediklerini sık sık telsizlerden uyarı yaptıklarını da belirtiyor. Esnaf Odası ayrıca taksicileri teşvik etmek için yeni bir ödül kampanyası başlattı. Kaçanoğlu bu konuda şunları söylüyor: "Bu kampanya çerçevesinde 5 arkadaşımıza temizlik belgesi verdik . Aldığımız duyumlara göre yolcular da bu çabamızdan çok memnun." İşte İstanbul'un ilk ödüllü 5 taksicisi...
Ayhan Kocaarslan 34 TDH 53,
Mete Güler 34 TCL 24,
Hüseyin Erdoğan 34 TEC 88,
Hamdi Barcaoğlu 34 TBZ 05,
Necmi Kuzkaya 34 TAE 07

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA