Sabah'ın aylık kitap eki yayımlandığında İstanbul dışında yaşayan okurlarımızdan çok sayıda mesaj gelir. Bu okurlarımız Kitap Eki'ni bulamamaktan yakınırlar. Haklıdırlar da. Çünkü ekin dağıtımı sadece İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Bunun bazı ekonomik ve lojistik nedenleri olduğunu biliyorum ama gazete yönetiminin taşrada yaşayan okurlarımızın taleplerini dikkate almasının ve eki daha geniş kitlelere ulaştırmasının kültür yayıncılığı ve prestij açısından yararlı olacağını düşünüyorum.
Dikkatli okurlarımız zaman zaman sabah.com.tr'deki biyografi sayfasını yetersiz buluyor ve bazı düzeltme talepleri gönderiyor. Son talep Dağıstan'da yaşayan Prof. Dr. Ahmet Murtazaliyev'den geldi: ""Şeyh Şamil'in Kumuk kökenli Türk olduğunu yazmışsınız. Bu bilgi yanlıştır. Şeyh Şamil Avar bir ailede dünyaya gelmiştir ve Avar'dır."
Şükrü B. adlı okurumuz 11 Ocak 2016 tarihli Sabah gazetesindeki bir çelişkiye dikkat çekmiş: "Gazeteniz 11 Ocak tarihinde manşetten verdiği Van'daki PKK operasyonu haberinde, sağ alt tarafta polisimizin yüzünü mozaiklemiş. Ancak 16. sayfadaki büyük boy fotoğrafta o polisimizin yüzünü net belli olacak şekilde göstermişsiniz. Madem ilk sayfada terör örgütü yüzünü tanıyıp hedef almasın diye polisimizin yüzünü mozaiklediniz, iç sayfada neden aynı hassasiyeti göstermiyorsunuz?"
İmzacı akademisyen haberleriyle ilgili olarak gelen e-postaların birçoğunda çeşitli akademisyen okurlarımız kendilerinin ya da arkadaşlarının imzalarını geri çektiklerini belirttiler ve ya bunun haber yapılmasını ya da adlarının listeden çıkarılmasını istediler. Konuyu ilgililerine ilettik.
Yıldırım Çakıroğlu adlı okurumuz yıllardır Engin Ardıç ve Haşmet Babaoğlu'nun hiçbir yazısını kaçırmadığını yazmış. Başka okurlarımızdan diğer yazarlarımız için de benzer mesajlar geliyor. Bu mesajların birçoğunda Sabah yazarlarının yazılarının kitaplaştırılması talebi de yer alıyor. Duyurmuş olalım.