Eğitim sistemini, 4+4+4 esasına göre kademelendiren, kesintili olarak 12 yıla çıkaran model, "zamanlama" yönüyle yeniden değerlendirmeye tabi tutulacak gibi. Gerek Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırlıklarını tamamlayabilmesi, gerekse toplumsal hazmetme kapasitesi, yeni sisteme esnek geçiş gerektiriyor.
Bu görüşler, dün TBMM'de iktidar grubundaki havayı yansıtıyordu.
Gergin geçen müzakerelerde, planlı "kürsü işgali" ise beklenmiyordu. Bir ay önce iç tüzük değişikliği teklifi görüşülürken Kurtuluş Savaşı şartlarında bile açık tutulan Meclis kürsüsünü abluka altına alan CHP, bu yönüyle özeleştiri yapmış görünüyordu. AK Parti kanadı da meşru muhalefet sınırlarına katlanmaya razı görünümdeydi. MHP, imam hatiplerin orta kısmının açılması ve seçmeli Kuran dersi açılımı ile AK Parti'yi, samimiyet testisine tabi tutma arayışındaydı. Onu da AK Parti savuşturdu.
Bütün bu toz duman içinde, eğitim sisteminin fiziki kapasite ve öğretmen ihtiyacını, müfredat değişimini, seçmeli derslerin kapsamını ve sunulma şartlarını düşünen az sayıda milletvekiline de rastladık. Meseleye, hâlâ sağduyu ile yaklaşan isimlerin varlığı, önümüzdeki günlerde tansiyonun düşürülmesine katkı sağlayabilir.