37 insanın yaşamını yitirdiği bir terör saldırısının ardından Cumhurbaşkanı'nın çıkıp "Ülkemizdeki ve dünyadaki birtakım çevreler bir yol ayrımında. Ya bizim yanımızda olacaklar ya da teröristlerin yanında" demesini 'çok tehlikeli' buluyorlarmış.
Kimler mi? İnanın hiç önemi yok, akademiğin biri işte. Kaldı ki, Paris saldırısının ardından Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın verdiği katbekat sert mesajı alkışlayıp, teröre karşı birlik mesajını memleketinde lüks sayan ikbal pervanelerinin binibirpara.
Peki, niye rahatsızlarmış? "Çünküm" bu sözler kutuplaşmaya neden oluyormuş! Bak sen! Kutuplaşma tehlikesi nedir yahu? Sivillerin arasında bombalar patlatılıyor. Diyarbakır'daki Kürtler PKK'nın girdiği mahallelerindeki evlerini terk edip kaçıyor. İnsanlar korku içinde. Yetmiyor, iki gün önce 37 sivilin ölüm emrini veren bir PKK'lı çıkıp kanlı eylemlerini "Erdoğan'ı ve AKP'yi devirmek istiyoruz" diye gerekçelendiriyor.
Tüm bunlardan kaygılanmıyorlar. Oturup ülkenin Cumhurbaşkanının verdiği birlik ve kararlılık mesajının uzun vadedeki etkilerini tartışıyorlar. Türkiye halkını ve parlamentosunu yeniden tehdit eden bir teröristin sözlerini değil, ülkenin en meşru siyasi aktörü Cumhurbaşkanı'nın görevini yapıp teröre karşı verdiği mesajı tehlikeli buluyorlar.
Hep saf olduklarına dair şüphelerim vardı, şimdi ise eminim, sadece kötüler. Çünkü ikamet, eş durumu, kariyer vs. gibi türlü çeşitli nedenlerle dile getiremedikleri gerçeklere "yalan" demelerinin hakikaten vicdani bir izahı yok.
Evet, sivilleri katletmeyi meşru bir siyaset aracı olarak kullandıklarını itiraf edenler ve onlara örtülü ya da açık destek verenlerle, teröre karşı olanların saflarının netleştiği günlerdir.