Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

160 blok oy

Nazım Kaynak'ın, Yargıtay Başkanlığı'na ilk turda seçilmesi üzerine "blok oy" iddiaları gündeme gelmiş, 160 yeni Yargıtay üyesinin blok oy kullandığı ve Bülent Arınç'ın üniversiteden arkadaşı olan Nazım Kaynak'ın, iktidarın telkiniyle başkan seçildiği ileri sürülmüştü. Şu anda Yargıtay'ın 387 üyesi var. Nazım Kaynak 197 oy almıştı. İddia sahiplerine, "Bu 197'nin içinde 160 blok oy olduğunu nereden biliyorsunuz?" diye sorduğumuzda bir cevap veremiyorlar. Çünkü oylar gizli. Sadece, Kaynak, ilk turda seçildiği için böyle bir tahmin yürütüyorlar.
Oysa Nazım Kaynak, 2009'da, 6. Hukuk Dairesi'nin başkanlığına aday olmuş ve o dönemde 250 üyesi bulunan Yargıtay'da 210 kişinin oyunu alarak 6. Hukuk Dairesi Başkanlığı'na seçilmişti. Seçime 250 üyeden 221'i katılmıştı. Bir başka ifadeyle Kaynak, o tarihte katılanların % 90'ının desteğini almayı başarmıştı. Demek sevilen ve tabanı olan biriydi. Yargıtay Başkanlığı seçiminde ise, 387 üyeden sadece 197'sinin oyunu aldı ve kıl payı farkla seçilebildi.
Ufak bir hatırlatma: Yargıtay'ın eski Başkanı Hasan Gerçeker ve HSYK'nın eski Başkanvekili Mahmut Acar da, Bülent Arınç'ın üniversiteden arkadaşıymış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA