Medical Park Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Keservuran, kırmızı etin demir deposu olduğunu belirtti: "Kırmızı et; iyi kaliteli protein olmasının yanı sıra çinko, fosfor, magnezyum ve özellikle de demir, B12, B6, B1, A vitamini gibi çeşitli vitamin ve mineraller içerir. Özellikle demir mineralinin en iyi kaynağıdır. Demirin en iyi dostu olan C vitaminini ise içermez. Dolayısıyla demir emilimini ve demirin biyo yararlılığını artırmak için mutlaka sebzeler ile birlikte tüketilmelidir. Kurban etini özellikle sebzeler ile haşlayıp tüketmek, sağlıklı beslenme açısından oldukça önemlidir. Aynı zamanda kırmızı et yanında kalsiyum içeren besinlerin tüketmemeye dikkat edin. Çünkü C vitamini demir emilimini artırırken, kalsiyum demir emilimini azaltır.