Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Gerilla romantizmi

'Ah liberal, ah 'solcu' dostlarım! FB sayfalarınıza, tweet'lerinize bakıyorum. PKK'yi, TAK'ı eleştiren bir kelime yok. Geçmişte de olmamıştı.'
'Gerilla romantizminiz içinde, cinayetleri hoş görüyorsunuz. Onat Kutlar'a bile sahip çıkamadıydınız. Bugün ölenlere de sahip çıkamadınız.' Bu tweet'leri, ünlü sinema eleştirmeni Cüneyt Cebenoyan, son canlı bomba saldırılarından sonra yazdı. Cebenoyan; sosyalist gelenekten gelen, inandığını söyleyen bir yazar ve aydın.

SOLCU HASTALIĞI
11 Ocak 1995'te PKK'nın The Marmara Oteli'nde gerçekleştirdiği bombalı saldırıda, usta sinema eleştirmeni ve yazar Onat Kutlar'la birlikte Cebenoyan'ın ablası arkeolog rehber Yasemin Cebenoyan da hayatını kaybetmişti.
Bu iki değerli insan, o gün sadece tesadüfen saldırının yapıldığı mekanda bulundukları için bugün aramızda yoklar. Biz boşuna konuşuyoruz, ateş düştüğü yeri yakıyor; yakınlarını terör saldırılarında kaybedenler, gerçekleri çok daha iyi görüyorlar.
Cebenoyan'ın bahsettiği gerilla romantizmi, bir solcu hastalığıdır. Bazı solcu ve komünistler, her dağa çıkanı Che Guevara sanır. Gerilla romantizmi; insanların algılarını kapatır, objektifliğini yok eder. Bazı solcular için PKK'lılar, terörist değildir; haklı bir davada özgürlük ve bağımsızlık için mücadele eden kahramanlardır. Onları; masum insanları, çocukları katledenleri terörist değil, gerilla olarak görürler. Çünkü onlara göre yaşanan bir bağımsızlık savaşıdır ve bu uğurda bazen her iki taraftan da masumlar ölebilir!
PKK'nın hâlâ bu kadar güçlü olmasında; gerilla romantizmi yaşayan Kürtlerin, solcuların cinayetleri, canlı bomba eylemlerini hoş görmesinin de rolü var. PKK, gerilla romantizminin yarattığı duygusal tabandan beslenmesini iyi bilir; bu tabandan kendine adam yetiştiriyor ve solcuları kullanıp kullanıp atıyor!
İnsan hakları ve hümanizimle yanıp tutuşanlar; bu son saldırıda PKK, masum insanları öldürdüğünde yine sessiz kaldılar.
Tıpkı 1995'te olduğu gibi!
Kutlar'ın PKK tarafından öldürülmesine de sessiz kalmışlardı.
Halbuki Onat Kutlar, Kürt sorununa duyarlı bir yazar ve aydındı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA