Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

‘Dicte’yi izleyin

Polisiye-suç öykülerinin işlendiği İskandinav dizilerini severim. Bu ülkelerin soğuk kasvetli havasından mı nedir, son dönemde çok iyi suç dramaları çekiyorlar. Danimarka yapımı 'Dicte' de bu dizilerden biri. Dizinin başkahramanı, haber peşinde koşan 'Dicte' adında inatçı bir polis muhabiri olunca dizi daha çok dikkatimi çekti. 'Dicte', haber peşinde koşarken polislerle bol bol didişiyor ama organ mafyasından pırlanta kaçakçılığına, siyasetin kirli yüzünden futbol holiganlığına kadar birçok suçu çözüyor ve gerçekleri ortaya çıkarıyor. Bunu yaparken hem kendisinin, hem de sevdiklerinin hayatını tehlikeye atmayı bile göze alıyor.
Danimarkalı yazar Elsebeth Egholm'un kitabından uyarlanan dizinin Imdb notu da gayet iyi: 7.2. Üç sezondur devam eden dizinin ilk bölümü, geçtiğimiz cumartesi Filbox'ın Sinema TV kanalları arasında yer alan Dizi TV'de yayınlandı.
Suç-polisiye dizilerine meraklı olanlara 'Dicte'yi tavsiye ederim.
Dizinin tekrarını Dizi TV'de izleyebilirsiniz. İkinci bölüm ise bu pazar saat 20.00'de yayınlanacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA