Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Taraftarı olan kulüplerin batması

Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, bekledikleri maddi desteğin gelmemesi durumunda yönetim olarak istifa edeceklerini ve kulübe kayyum atanacağını söyledi.
Ünal, "Maddi anlamda beklediğimiz birkaç destek var.
Destekler gelmezse yarın yönetim kurulu olarak istifamızı sunacağız.
İstifa etmemiz durumunda kulübe kayyum atanacak. Yarın (bugün) her şey netleşecek" diye bir açıklama yaptı. Ünal, kulübün kötü durumunu Eskişehir Valisi Azmi Çelik'e de iletmiş. Eskişehirspor, yıllarca 1. Lig ve Süper Lig'de yer alan, dönem dönem iyi sonuçlar da elde eden, sağlam bir taraftar kitlesi olan, çok köklü bir kulüp.
Kocaelispor, Sakaryaspor da benzer krizler yaşıyor. Elbette en büyük suç yöneticilerde; kulüpleri kötü yönettiler.
Kulüplerimiz dernekler kanunundan çıkarılıp şirket gibi yönetilse, bu kadar kötü durumda olmazlar.
Tüm sorumluluk başkanlarda olur.
Ama her şeye rağmen bu takımlar futbol fabrikasıydı, futbolumuza büyük yıldızlar kazandırdılar.
Bin kişiyi tribüne toplayamayan takımlar Süper Lig'de oynarken, böylesine köklü, geniş taraftar kitlesi olan takımların üst üste ligten düşüp batmanın eşiğine gelmesi akıl alır gibi değil.
Bunun mantıklı bir açıklaması olmalı! İlk cevaplanması gereken soru işe şu: 'Türkiye'de taraftarı olmayan kulüplere yapılan büyük yatırımların futbolumuza olumlu anlamda geri dönüşü olacak mı?'

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA