Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Oyunu kuralına göre oynamak

Yönetmen koltuğunda Joseph Ruben'in oturduğu ve 1. Dünya Savaşı'nı ABD'li bir hemşirenin gözünden anlatan 'The Ottoman Lieutenant'tan ilk görüntüler yayımlandı.
Filmin başrollerini Oscar ödüllü Ben Kingsley, Josh Hartnett ve Michiel Huisman paylaşıyor. Haluk Bilginer filmde 'Halil Bey' rolünü üstlenirken, Selçuk Yöntem'i de 'Melih Paşa' rolünde izleyeceğiz.
Çekimleri, Avrupa'nın en büyük platolarından Prag- Barrandov Stüdyoları'nda ve Türkiye'nin çeşitli illerinde yapılan filmde, 650 kişilik bir teknik kadro ve bin kişinin üzerinde figüran görev aldı.
Filmin, 1. Dünya Savaşı sırasında, Doğu Anadolu'da geçmesi önemli. Büyük ihtimalle 1915 olayları anlatılacak.
Bu köşede 'Ermeni diasporası, Ermeni soykırımı ile ilgili Hollywood'a birçok film çektirirken, biz neden aynısını yapmıyoruz? İnsanlar tarihi artık filmlerden öğreniyor, kültür emperyalizmi yapan güçlü ülkeler tarihe istedikleri şekilde yön veriyor.
ABD, Vietnam Savaşı'nı 'Rambo' filmleriyle kazanmadı mı? Haklı olduğumuz konuda neden gerçekleri anlatamıyoruz?' diye yazmıştım.
Galiba 'The Ottoman Lieutenant' filmiyle bu gerçekleşiyor, oyunu kuralına göre oynuyoruz; dev bütçeli, Oscarlı oyuncu kadrosuyla 1915 olaylarını objektif anlatan bir film izleyeceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA