Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Nükhet Duru'dan armutlu tart

Geçen gece sizin Nükhet Duru'nuz benim Nünüşüm'ün evinde misafirdim. Mönüde yumurta bile olsa en şık sofraları kurar Nünüş. Öyle zevkli, süse, püse görüntüye meraklı ki sormayın. Üstelik aşçılığı da meşhurdur hani... Neyse yediğimiz içtiğimiz bizim olsun ben size Nükhet Duru'dan kapma tatlı tarifini vereyim dedim. Tatlımızın adı; Armutlu Tart. Özelliği; pişirmesi bebek işi, süper leziz ve görüntüsünün çok havalı olması. Tarif şöyle; Hani Bebe Bisküvileri satılır ya.. Onlardan bir küçük paketi (220gr. kadar) küçük küçük dövüyorsunuz. Sonra 3 yemek kaşığı mısır özü ya da soya yağında çeviriyorsunuz. Çevirdiniz mi? Hah! Şimdi de tart kalıbına hamur gibi yayacaksınız. Sonra bir kenarda 2 armudu (Deveci armudu makbuldür) ince elma dilimi şekli dilimleyin. Limon ve 1 çay bardağı esmer şekerle, çekecek kadar suda haşlayın. Suyu çekince armutları ayırın. Önce fırında 10 dk. hamuru tıkırdatın (Nünüş öyle dedi), tıkırdayınca üzerine çiçek misali armut dilimlerini dizin. 10 dk. daha pişirin. Pişince üzerine tarçın serpin. Tartın süsü ise bir küçük kase yoğurtla, 1 tatlı kaşığı pudra şekerini çırparak yaptığınız krema. Afiyet olsun!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA