Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Karışımı ikiye bölün. Bir tanesinin içine kakao ekleyerek karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına bir çorba kepçesi ile kakaolu kek harcından dökün ve tam ortasına sade kek harcından koyun. 170 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
MALZEMELER
3 su bardağı un
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
1.5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
Ballı tavuk
Tavuğu sekiz parçaya ayırın. Sıvı yağı tencerede ısıtın. Kekik, hardal, bal ve soya sosunu ilave edip karıştırın. Tavukları sosa bulayıp altı saat bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Tavuklar kızarınca fırından alıp üzerine susam serpin. Tekrar fırına verin. Susamlar pembeleşene dek 10 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
1 adet tavuk
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı hardal
2 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım su bardağı susam
Şehriyeli karnabahar köftesi
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp saplarını kesin, tuzlu, limonlu suda 12 dakika haşlayıp süzün. Ilındıktan sonra çatalla ezin. Üzerine rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, un, karabiber, kekik, kimyon ve tuz ekleyin. Yoğurup yarım saat buzdolabında bekletin. Harçtan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfteler hazırlayın. Köfteleri şehriyeye bulayıp kızartın.
MALZEMELER
1 adet orta boy karnabahar
1/2 limonun suyu
1 adet küçük boy soğan
1/2 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 kahve fincanı un
1 su bardağı tel şehriye
Tuz, karabiber, kekik, kimyon