32 ADET
Mısır nişastası, un ve tereyağını iyice yoğurun. Üzerine yumurta sarısı ve pekmezi katıp yumuşak bir hamur yapın. Hamura silindir şekli verin ve bıçakla ince dilimler halinde kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerlerine fındık koyup pekmez gezdirin. 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
1 çay bardağı dut pekmezi
1 paket mısır nişastası
4 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı un
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı fındık
Cevizli tavuk rulo
Tavuk etlerini dikdörtgen şekilde kesip içlerini cevizle doldurun ve kürdanla tutturup sekiz dakika kızartın. Aynı tavada unu ve salçayı kavurun. 1.5 su bardağı sıcak su ve baharatları ekleyin. Kızarttığınız tavuk etlerini içine koyun ve 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
400 gr. ince dövülmüş tavuk göğüs eti
1 çay bardağı ceviz
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber, kekik
4 KİŞİLİK
Sufle kek
Yumurtaları iyice çırpın, şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Üzerine eritilmiş tereyağı, un, kakao, süt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Çiğ kremayı koyup son bir kez daha da karıştırın, yağlanmış bir kek kalıbına aktarın. 190 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı un
1.5 çay bardağı kakao
2 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı çiğ krema