İdilika'nın Mutfağı'nda bugün size, evdeki malzemeler ile son derece ekonomik bir menü hazırladım. Kremalı mis gibi bir brokoli çorbası, ardından kıymalı patates püresi ve çok bereketli tarçınlı irmik tatlısı. Şerbetli tatlıları hepimiz çok severiz. Ancak onların hep zahmetli ya da zor olduğu düşüncesine kapılır, yapmaya da çekiniriz. Şimdi sizlere vereceğim irmik tatlısı tabularınızı yıkmanıza yardım edecek. Çünkü oldukça kolay ve lezzetli bir tarif. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
KREMALI BROKOLİ ÇORBASI
MALZEMELER
Yarım kg. brokoli
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı un
Tuz
Nane
Pul biber
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
200 ml. krema
YAPILIŞI: Brokolileri yıkıyoruz, doğrayıp kaynamaya bırakıyoruz. Ayrı bir tavada yağı eritip, soğan ve unu kavuruyoruz. Kaynayan brokolileri blender'da çekiyoruz ve içerisine krema ekleyip tekrar eziyoruz. En son olarak tavadaki karışımımızı çorbamıza ekleyip ocağa alıyoruz. Tuz ve baharatları ekleyip 1-2 dakika kaynatıp servis ediyoruz.
FIRINDA PATATES PÜRELİ KIYMA
MALZEMELER
5 adet iri patates
Kaşar peyniri
3 yemek tereyağı
200 gr. dana kıyma
1 adet soğan
Tuz
2 yemek kaşığı salça
YAPILIŞI: Patatesleri haşlıyoruz. Başka bir tencerede kıyma ve soğanı yağda salça ile beraber kavuruyoruz. Haşlanan patatesleri püre haline getiriyoruz. Kaşarların bir bölümünü ve tereyağı patatese ekleyip, iyice eziyoruz. Cam fırın kabına önce kıymalı harcı üzerine de patates püresini yerleştiriyoruz. Kaşar peyniri ile kaplıyoruz. 180 derece fırına veriyoruz. 15 dakika kaşarlar eriyene kadar fırında tutuyoruz. Kızarınca fırından çıkarıp, servis ediyoruz.
İRMİKLİ ŞERBETLİ TATLI
MALZEMELER
2.5 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı tarçın
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN:
2.5 bardak su
2.5 bardak şeker
YAPILIŞI: İlk olarak şeker ve suyu kaynatarak şerbetini hazırlıyoruz. Şerbet kaynarken yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tarçın, irmik, un ve kabartma tozu ile yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru ceviz büyüklüğünde kurabiye gibi şekillendirerek tepsiye diziyoruz. Daha sonra 170 derece fırında pişiriyoruz. Sıcak fırından çıkan kurabiyelerin üzerine ılıyan şerbeti döküyoruz ve şerbetini çekmesini bekliyoruz.