Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Alternatif ekmek tarifleri

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün; sağlıklı, ev yapımı ekmeklere yer veriyorum. Mercimek ekmeğini iki günde bir yapıyorum. Hem çok lezzetli, hem hamur şişkinliği yaşatmıyor ve hem de çok sağlıklı. Kurutulmuş domates, biberiye, sarımsak, karamelize soğan, fesleğen gibi çeşnilendirebildiğimiz bu ev yapımı ekmekler, yeme isteğini tamamen bastıracak türden. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

CEVİZLİ KARABUĞDAY EKMEĞİ

MALZEMELER
2 su bardağı glutensiz karabuğday unu
Yarım su bardağı mısır unu
1 çay kaşığı karbonat veya yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ceviz



YAPILIŞI:
Bir kaba unu, mısır ununu, tuzu ve kabartma tozunu koyup iyice karıştırıyoruz. Üzerine zeytinyağını ve azar azar suyu ilave edip yoğuruyoruz. Cevizleri ekliyoruz. Yağladığımız kaba eşit şekilde döküyoruz ya da çok az un ilavesiyle ekmek şeklini veriyoruz. Sonra üzerine elimizle su sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir saat pişiriyoruz. Ekmeğimizi bir süre dinlendirip servis ediyoruz.

MERCİMEK EKMEĞİ

MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
2 adet yumurta
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Zeytinyağı
1 avuç kabak ya da ay çekirdeği
YAPILIŞI: Mercimekleri bir gece önceden suda bekletiyoruz. Ertesi gün süzüyoruz, üzerine diğer malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz. Çekirdekleri ekliyoruz. Hamuru, yağlanmış cam fırın kabına koyuyoruz, 180 derece fırında pişiriyoruz.

BEZELYELİ MISIR EKMEĞİ

MALZEMELER
1 kg. mısır unu
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım su bardağı un
Su
1 kase bezelye
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp üzerine bir su bardağı kaynar su döküp karıştırıyoruz. Yavaş yavaş az miktarda kaynar su ilave edip yoğuruyoruz. Suyu az az ekleyerek kıvam alana kadar yoğuruyoruz. 1 kase bezelyeyi ekliyoruz. Fırın tepsisini ya da kek kalıbını yağlıyoruz. Üzerine un serpiyoruz ve ekmeği yayıyoruz. Üzerine hafif un serperek 190 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA