Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Az malzeme bol lezzet

Bu akşam sizler için pratik ve lezzetli tariflerim var. Herkesin evinde kolaylıkla bulabileceği malzemeler ile hazırlanabilecek bu yemekler, misafirler için paha biçilemez görsellik ve tatta.

TEREYAĞLI LİMONLU TAVUK

MALZEMELER
1 adet tavuk göğsü
Tereyağı
Limon



YAPILIŞI:
Tavuk göğüslerini ince ve iyi elenmiş una bulayın. Önceden ısıtılmış demir döküm bir tavada, çorba kaşığı yardımı ile az az tereyağını ekleyerek ve üzerine eriyen tereyağını iyice yedirerek tavukları pişirin. Eriyen tereyağının içine üç-dört teker limon atın. Ocaktan alırken bir limonu üzerine sıkın.

GÜVEÇTE BEYAZ PEYNİR

MALZEMELER
1 kalıp beyaz peynir
1 kase un
2 adet yumurta
FESLEĞENLİ DOMATES SOS İÇİN:
3 kg. domates
4 adet kesme şeker
Taze fesleğen
10 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
YAPILIŞI: Domates sosu yapmak için; öncelikle domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları soyup iki-üç parçaya kesin. Büyük bir tencereye sıvı yağı alıp sarımsakları bir iki dakika kavurun. Üzerine domatesleri ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Ara sıra karıştırarak domatesler eriyene kadar yarım saat pişirin. Domatesler eriyip sulanınca kapağını açıp kaynatmaya devam edin. Bu arada sirke, şeker, tuz ve karabiberi ilave edin. Fesleğen yapraklarını ekleyin ve karıştırın. Kaynadıkça domatesin suyu azalacaktır ve kıvamı koyulaşacaktır. Ben 1.5 saat kaynattım, siz kendi tercihinize göre istediğiniz kadar kaynatabilirsiniz. Sos kıvam aldığında blender ile domatesleri bir dakika karıştırın. Zaten iyice pişmiş olduğu için domatesler kolayca püre haline gelecektir. Sunum için: Kalınca bir dilim yağsız beyaz peyniri önce una, sonra yumurta sarısına bulayıp bir tavada arkalı önlü ızgara edin. Daha sonra, önceden hazırladığınız fesleğenli domates sosu ile birlikte ısıtılmış olan 180 derece fırına güveç içinde koyun ve yaklaşık 10 dakika sosun içinde pişirin.

PUF ÇİKOLATA

MALZEMELER
250 gr. bitter çikolata
1.5 su bardağı krema
6 adet yumurta sarısı
Vanilya
YAPILIŞI: Benmari usulü erittiğiniz 250 gr. bitter çikolataya, 1.5 bardak krema ve altı yumurta sarısını yavaş yavaş ilave edin. İçine vanilya da ekleyin. Bu karışımı sufle kaplarına paylaştırıp derin bir tepsiye dizin. Tepsinin yarısına gelecek kadar su doldurun. Tepsiyi 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin. Üzerini sarıp 1 saat 15 dakika pişirin. Pişen kremaları önce oda sıcaklığında soğutun, daha sonra buzdolabında bir gün saklayıp servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA