Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Bir fincan kekin kırk yıl hatırı var

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, fincanda yapabileceğimiz sürpriz tatlılar var.



BUHARDA PİŞMİŞ FİNCAN KEK
MALZEMELER
8 ADET FİNCAN İÇİN:
2 bardak un
1 bardak şeker
1/4 bardak sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı tarçın
1 fincan kırılmış ceviz
1/2 bardak süt
2 yemek kaşığı yoğurt
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Büyük kahve fincanlarının içini sıvı yağ ile yağlıyoruz. Tencerenin içine yerleştiriyoruz. Yaklaşık yarısına kadar, tencerenin içine su ilave ediyoruz. Üzerine bir havlu örtüyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz. Soğuduktan sonra bardakları ters çeviriyoruz.



FİNCANDA ÇİKOLATALI KEK
MALZEMELER
125 gr. tereyağı
125 gr. bitter çikolata
3 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 adet şekerli vanilin
YAPILIŞI: Yumurtaları çırpıyoruz. Ayrı bir yerde benmari usulü erittiğimiz çikolatayı ve tereyağını karıştırıyoruz. Ardından tüm malzemeyi yavaşça birbirine yedirerek karıştırıyoruz. Kahve fincanlarına döküp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişiriyoruz. Dondurma ile servis ediyoruz.



FİNCAN TATLISI
MALZEMELER
5 su bardağı süt
2 kahve fincanı tepeleme un
2.5 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
SÜSLEMEK İÇİN:
Hindistan cevizi tozu
YAPILIŞI: İlk olarak süt, un ve şeker tencerede iyice koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan aldığımızda vanilya ve margarin eklenir ve iyice çırpılarak karıştırılır. Kahve fincanlarının içleri ıslatılarak, muhallebi doldurulur. Fincanlar ıslatılmaz ise, kalıp şeklinde çıkaramazsınız. Tatlı soğuduktan sonra buzdolabında 3-4 saat bekletilir. Tatlılar fincandan çıkarılırken, kenarlarından hava alması sağlanarak ters çevrilip fincan sallanır. Kalıp gibi düşen fincan tatlısı, Hindistan cevizine bulanıp dilendiği gibi süslenir.



ANTEP USULÜ ÖCCE
MALZEMELER
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı su
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (Bir çay bardağı kadar)
YAPILIŞI: Yumurta ve şekeri köpürene dek çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekliyoruz. Yağladığımız fincanlarımızın içine hamuru koyup, büyük bir tencerenin içine fincanların yarısına kadar su koyup ardından temiz bir havlu ile kapatıyoruz ve ardından kapağı kapatıp kısık ateşte 25-30 dakika pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA