İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, protein diyeti yapanlara, çok sıkı spor yapıp kas üstüne kas katmak isteyenlere, sağlıklı beslenip formunu korumayı önemseyen tüm okuyuculara sürprizim var. Sizlere özel, nefis lezzetler hazırladım. Protein, vücudumuzdaki birçok yapının temel yapı taşıdır. Ürettiğimiz enerjinin ortalama yüzde 10-15 kadarı, gıda kaynaklı proteinlerden gelmektedir. Protein, vücudumuz için vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Proteini doğal beslenme yolu ile farklı kaynaklardan alabiliriz. O zaman bırakalım protein tozu ile hazırlanan kakaolu sütleri; kolaylıkla hazırlayabileceğimiz, doğal yoldan protein içeren besinlerden oluşan tariflere göz atalım. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile. Afiyet olsun.
PROTEİN KURABİYE
MALZEMELER
1.5 su bardağı yulaf unu
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 çay kaşığı toz tarçın
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı kakao
1 kahve fincanı ufalanmış ceviz
YAPILIŞI: Yumurtaları çırptıktan sonra üzerine elediğimiz unu ekliyoruz. Ardından zeytinyağını ve kalan tüm malzemeleri ekliyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kaşık yardımıyla kurabiyelerimizi parça halinde koyuyoruz. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında kontrol ederek 15-20 dakika pişiriyoruz.
PROTEİNİ BOL OMLET
MALZEMELER
2 adet yumurta
1 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir
1/2 çay bardağı süt
Maydanoz, dereotu
Kimyon, tuz, pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI: Tavada tereyağını eritiyoruz. Tüm malzemeyi karıştırıp tavaya döküyoruz ve kısık ateşte arkalı önlü pişiriyoruz.
PROTEİN BAR
MALZEMELER
1 avuç karışık kuruyemiş
2 adet kuru incir
2 adet kuru kayısı
1.5 bardak light süt
240 gr. yulaf kepeği
4 yemek kaşığı tepeleme kakao
1.5 yemek kaşığı fıstık ezmesi
YAPILIŞI: Derin bir kap içine yulaf kepeğini, kuru yemişleri ve kakaoyu koyuyoruz. Cezvede süt ve fıstık ezmesini birlikte ısıtıyoruz. Daha sonra ısıttığımız sütü kabın içine alıyoruz ve bütün malzemeleri birbirine karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yayıp dikdörtgen şekli veriyoruz. Barlarımızı derin dondurucuda donduruyoruz.