Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Jambonlu bilmem ne!

Salı sabahı Almanya'dan bir okurumuz aradı. Münih'ten arayan Erdinç İpek'in sesi ağlamaklıydı. "Yüksel Bey ne olur, TRT INT'i açın" dedi. Bir yandan kanalı bulmaya çalışırken, bir yandan da "Hayrola beyefendi?" diye sordum. Erdinç Bey dertliydi: "Beyefendi şu anda ekranda Türkçe'yi bile zor konuşan bir aşçı, yabancı yemeklerin tariflerini veriyor. Jambonlu bilmem ne tarifi yapıyor. Biz zaten burada bunların binbir çeşidini görüyoruz. Üstelik memleket hasretiyle yanıp, tutuşuyoruz. Bize ne jambonlu yemekten? TRT INT Türk mutfağından seçme lezzetleri tanıtsa ya?" Okurumuz yerden göğe kadar haklıydı. Orta Asya'dan İngiltere'ye kadar yayın yapan TRT INT'in kuruluş amacı dünya üzerine yayılmış Türk vatandaşlarının öz kültürlerine yabancı kalmamalarını sağlamaktı. Ama gelin görün ki, uygulama tam tersine hizmet ediyordu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA